|
Yazar |
Mesaj |
Dt DentDus Moderatörü
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 5:37 pm Mesaj konusu: Eylül 2014 DUS TERCİHLERİ BAŞLADI |
|
|
DUYURU
(15 Ekim 2014)
2014 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2014-DUS) Sonbahar Dönemi: Tercihlerin Alınması
2014-DUS Sonbahar Dönemi tercih işlemleri, 15-20 Ekim 2014 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.
Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile ilgili tablo ve koşullara aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
2014-DUS Tercih İşlemleri: Genel Bilgiler ve Tablolar
http://www.osym.gov.tr/belge/1-22056/2014-dus-tercih-islemleri-genel-bilgiler-ve-tablolar.html |
|
Başa dön |
|
|
|
Epdt Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 5:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bizde başvuru ücreti yatırmadığınız için tercih yapamazsınız yazıyor,sizde de böyle bir sorun çıktı mı arkadaşlar? |
|
Başa dön |
|
|
abcde Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 5:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben de tercih sistemi direk açılıyor hocam |
|
Başa dön |
|
|
Corci Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 6:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
yabancı dilden (YDS) yeterli puan almıştım. bunun için tercih döneminde herhangi bişey yapmam gerekiyor mu? yani belge çıktısı vs.. |
|
Başa dön |
|
|
|
hkmg Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 6:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
TIP DİL SINAVINA girip DUS tercihi için ösym sayfasında
'Dil puan şartını sağlamadığınız için Tercih hakkınız bulunmamaktadır.' uyarısı alanlar var mı ? |
|
Başa dön |
|
|
alee367 Uzman Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 6:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
Corci yazmış: | yabancı dilden (YDS) yeterli puan almıştım. bunun için tercih döneminde herhangi bişey yapmam gerekiyor mu? yani belge çıktısı vs.. |
yok hocam girip tercihini yapıyorsun yds üds için hiç bir aksiyona gerek yok |
|
Başa dön |
|
|
47esra47 Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 6:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
ankara üniversitesinin yaptığı yabancı dil sınavında ingilizceyi geçtim. ama ösym nin sayfasında "yabancı dil şartınız sağlanmadığı için tercih yapamazsınız" yazıyor. bunu ösym nin sayfasına yansıtmam için nereye gitmem gerekiyor acaba, bir bilgisi olan var mı? |
|
Başa dön |
|
|
hkmg Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 6:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
Osym yi aradığımda sağlık bakanlığı ile görüşülmesini gerektiğini söylediler.Ancak Hangi birimi arayacağız belli değil zaten herhangi bir bakanlıkta herhangi bir sorunu telefon ile çözmek için evvela telefonlara cevap vermeleri gerekir ki.Bizim ülkemizde pek te olası değil:) |
|
Başa dön |
|
|
|
alee367 Uzman Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 6:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
ösym daha kendi içinde entegre olamamışken bakanlığın yaptığı sınavla bir anda entegre olarak çalışması günümüz şartlarında mümkün değil illa sınava giren öğrenci bi süründürülecek...şahsi fikrim telefondan ziyade sınav sonuç belgesyle en yakın ösym bürosuna gidip birebir muhattapla konuşmak |
|
Başa dön |
|
|
abcde Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 6:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
alee367 yazmış: | ösym daha kendi içinde entegre olamamışken bakanlığın yaptığı sınavla bir anda entegre olarak çalışması günümüz şartlarında mümkün değil illa sınava giren öğrenci bi süründürülecek...şahsi fikrim telefondan ziyade sınav sonuç belgesyle en yakın ösym bürosuna gidip birebir muhattapla konuşmak |
Hocam osym son sınavda basvuru aninda mezun olma sarti aramisti ..ayni sey yabanci dil sinavi icin de gecerli olabilr mi? Yani basvuru aninda yabanci dil sinavinda basarili olunmasi gibi |
|
Başa dön |
|
|
alee367 Uzman Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 6:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
sanmıyorum öyle olsa tıpdil sınavını başvurudan önce yaparlardı |
|
Başa dön |
|
|
Corci Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 6:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
alee367 yazmış: | Corci yazmış: | yabancı dilden (YDS) yeterli puan almıştım. bunun için tercih döneminde herhangi bişey yapmam gerekiyor mu? yani belge çıktısı vs.. |
yok hocam girip tercihini yapıyorsun yds üds için hiç bir aksiyona gerek yok |
teşekkürler:) |
|
Başa dön |
|
|
dt.queb Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 6:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
ilk kutuda tercihe iliskin bilgiler kontenjan secimi kutusuna ne yazacagiz anlamadim yani bulamadim da? |
|
Başa dön |
|
|
|
Kuzucu Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 7:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
dt.queb yazmış: | ilk kutuda tercihe iliskin bilgiler kontenjan secimi kutusuna ne yazacagiz anlamadim yani bulamadim da? |
Genel kontenjanı seçeceksiniz |
|
Başa dön |
|
|
abcde Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 7:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kuzucu yazmış: | dt.queb yazmış: | ilk kutuda tercihe iliskin bilgiler kontenjan secimi kutusuna ne yazacagiz anlamadim yani bulamadim da? |
Genel kontenjanı seçeceksiniz |
Yabanci kontenjanindan tercih yapacaksaniz yabanciyi sececksinz tabi |
|
Başa dön |
|
|
dt.queb Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 15, 2014 7:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
tesekkurler |
|
Başa dön |
|
|
ysfkb Yeni Üye
|
Tarih: Prş Ekm 16, 2014 4:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
47esra47 yazmış: | ankara üniversitesinin yaptığı yabancı dil sınavında ingilizceyi geçtim. ama ösym nin sayfasında "yabancı dil şartınız sağlanmadığı için tercih yapamazsınız" yazıyor. bunu ösym nin sayfasına yansıtmam için nereye gitmem gerekiyor acaba, bir bilgisi olan var mı? |
Hocam tercih klavuzunda yds kpss üds sınavlarına eş değer olan sınav sonuç belgelerini noter onaylı olarak tercih süresi dolmadan ösym merkezine ulaşatırmalıdır gibi bir madde var tıp dil için geçerli olabilir |
|
Başa dön |
|
|
Corci Kıdemli Üye
|
|
Başa dön |
|
|
|
Corci Kıdemli Üye
|
|
Başa dön |
|
|
parasempatikdentist Kıdemli Üye
|
Tarih: Cmt Ekm 18, 2014 3:46 am Mesaj konusu: |
|
|
Corci yazmış: | http://ekonomi.haberturk.com/enerji/haber/1000665-bes-ilde-elektrik-kesintisi
tercihlerinizi son güne bırakmayın angaralılar duyrulur |
hahaha RTE gibi kedidir kedi |
|
Başa dön |
|
|
|