|
Yazar |
Mesaj |
DUSunuyorum Yeni Üye

|
Tarih: Sal Nis 24, 2012 11:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tedavi bölümünde bir soru ''aşagıdakilerden hangisi laser flourosans curuk goruntuleme yontemidir'' dir
cevaplarda QLF ile birlikte DIAGNOdent de vardı.ikisi de laser flourosans curuk goruntuleme yontemi diye biliyorum. |
|
Başa dön |
|
 |
|
dtmkose1 Yeni Üye

|
Tarih: Sal Nis 24, 2012 11:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
O soruda transiluminasyonla ilgili bişerler de geçmiyormuydu? |
|
Başa dön |
|
 |
brad_pitch Yeni Üye

|
Tarih: Pts Nis 30, 2012 4:39 am Mesaj konusu: |
|
|
lizozimli soru |
|
Başa dön |
|
 |
burcug Yeni Üye

|
Tarih: Pts Nis 30, 2012 5:08 am Mesaj konusu: |
|
|
DUSunuyorum yazmış: | Tedavi bölümünde bir soru ''aşagıdakilerden hangisi laser flourosans curuk goruntuleme yontemidir'' dir
cevaplarda QLF ile birlikte DIAGNOdent de vardı.ikisi de laser flourosans curuk goruntuleme yontemi diye biliyorum. |
kesinlikle katılıyorum dusdatanın kitabındaki açıklamaları okuyunca qlf de dogru oluyor |
|
Başa dön |
|
 |
|
dt.neslihan Yeni Üye

|
Tarih: Pts Nis 30, 2012 8:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
lazer sorusunun hatalı olduğunu düşünüyorum.
lizozimli soru da ilginç geldi açıkçası |
|
Başa dön |
|
 |
dr.Zamig DentDus Moderatörü

|
Tarih: Pts Nis 30, 2012 8:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar, lütfen hatalı olarak görduyünüz soruların numaralarını yazmanızı rica ediyorum. _________________ DentDus Azerbaycan Temsilcisi |
|
Başa dön |
|
 |
dt100 Yeni Üye

|
Tarih: Pts Nis 30, 2012 8:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
temel bilimler soru15
klinik soru 8-9-14-17-61
ayrıca ösym sınavlarında marka sormak yasaksa patlar nasıl sorulabiliyor (soru67) |
|
Başa dön |
|
 |
gknr Yeni Üye

|
|
Başa dön |
|
 |
|
thhriller Yeni Üye

|
Tarih: Pts Nis 30, 2012 11:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Klinik bilimler 17.soru. overdenture sorusu. Disler agizda tutuldugu icin psikolojik travmayi azaltan bir protez cesididir. Cevaba sasirdim dogrusu. |
|
Başa dön |
|
 |
oktemmm Yeni Üye

|
Tarih: Sal May 01, 2012 12:50 am Mesaj konusu: |
|
|
14. soru bır kere dahılıye sorusu bızle ne ılgısı var
soru 2 amalgam sorusunda restorasyon kırılırsa ,asınırsa ,sekonder curuk ve hassasıyet varsa uzun sure kullanamam.. korozyon olsa bıle yıllarca kullanılır korozyondan kacınılmaz dıgerlerınden etkısı azdır.
soru 9 ıkı dogru var dıagno dent ve qlf..
soru 8 bende anlamadım cevabı
soru 17 overdenture estetıktır demek sacmalık olur agzında ıkı dısı kalmıs bırının o ıkı dısı ustune yapılan protez totalden daha mı estetık?
soru 22 kemık ve yumusak doku nekrozu rıskı dırek kanlanma ıle ılgılı nasıl tek dıs cıkarılan wasmund le forte 2 den daha cok olur anlamıs degılım tum cerrah arkılerede sordum onlarda le forte 2 dıyor (
soru 37 hocalar ıslarla derslerde down sendromunda makroglossı yok dıyorlardı tuscularada oyle ogretılmıs sarkık dıl var ama dıl buyuk deıl o soruda yanlıs benden bu kadar  |
|
Başa dön |
|
 |
tigriss Yeni Üye

|
Tarih: Sal May 01, 2012 2:39 am Mesaj konusu: hatalı sorular.. |
|
|
merhaba,dişhekimleri olarak hakkımızı aramak konusunda her zaman ki gibi yine pasif olduğumuzu düşünüyorum..şahsen eylül de sınava tekrar girsem netlerimi bir miktar artıracağıma düşünmeme rağmen bu sınava birkaçkez daha girsem yine yanlış işaretlerim dediğim sorular var,yani cevaplarını anlayamadığım..
mesela laser flouresans teşhis sorusunun bariz 2 tane doğru cevabı var,ben qlf:quantitative laser flouresans 'ı işaretledim..
artroskopi kontrendikasyonları sorusunun cevabının yalnız enfeksiyon olması gerekmez mi?ankilozda neden artroskopi yapılmasın?
estetiğin korunması gereken hastada lingualize oklüzyon nasıl cevap olur,lingualize oklüzyonda bukkal tüberküller uçurulmaz mı?ben çift taraflı balanslı oklüzyonu işaretledim,buradan dershane hocalarımızı soruları irdelemeye çağırıyorum..saygılarımla.. |
|
Başa dön |
|
 |
tigriss Yeni Üye

|
Tarih: Sal May 01, 2012 2:50 am Mesaj konusu: hatalı sorular.. |
|
|
soru numaraları klinik bilimler 9,14 ve 27 nolu sorular..ayrıca klinik bilimler 61. sorunun açıklamasını da hocalarımızdan büyük bir merakla bekliyorum..dentinin su içeriğinde azalma olmaz mı? |
|
Başa dön |
|
 |
oktemmm Yeni Üye

|
Tarih: Sal May 01, 2012 3:01 am Mesaj konusu: |
|
|
http://www.inspektor.nl/dental/qlfmain.htm
qlf nın lıght flourasence olan acılımıda varmıs sanırm osym yıne sanırım daha dogru mantıgına gıdıp ıptal etmez sunu kasttettım der gıbı gelıyor.. ama sonucta bunlar tıcarı ısımler ! |
|
Başa dön |
|
 |
|
damla Yeni Üye

|
Tarih: Sal May 01, 2012 4:39 am Mesaj konusu: |
|
|
soru 17 overdenture estetıktır demek sacmalık olur agzında ıkı dısı kalmıs bırının o ıkı dısı ustune yapılan protez totalden daha mı estetık?
soru 22 kemık ve yumusak doku nekrozu rıskı dırek kanlanma ıle ılgılı nasıl tek dıs cıkarılan wasmund le forte 2 den daha cok olur anlamıs degılım tum cerrah arkılerede sordum onlarda le forte 2 dıyor (
soru 37 hocalar ıslarla derslerde down sendromunda makroglossı yok dıyorlardı tuscularada oyle ogretılmıs sarkık dıl var ama dıl buyuk deıl o soruda yanlıs benden bu kadar
aynen katlıoyorum ..özellilke makroglossi konusunda sınavdan önce nedense içime doğmuş gb çok araştırmıştım.. birde dentinin su çekme durumuyla ilgili ki soruyu eksik sormuşlar kanal tedavisi tekniği ile ilgili demeleri gerekioduu..eğer cvp o şekilde olacaksa |
|
Başa dön |
|
 |
gknr Yeni Üye

|
Tarih: Sal May 01, 2012 7:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
klinik bilimler (soru 16)
metal destekli seramik kronlarda nonfonksiyonel cusplardan 1mm, fonksiyonel cusplardan 1.5 mm redüksiyon yapılmalıdır diye öğrendik hep. ayrıca soruda en Az diyor.
tam seramik kronlar için sorsaydı cevap 2mm olurdu diye düşünüyorum.
referans textbook net bi şekilde 'hayır metal destekli kronlarda 2mm olacak' diyorsa bişey dyemem
klinik bilimler soru 8
lizozimi demire bağımlı bakterilerin gelişimini inhibe eder diye düşünmüştük. peptidoglikan bakteri hücre duvarında bulunan bir yapı. niye gidip de plak formasyonunu baskılasın lizozim gidip niye peptidoglikanı aktive etsin. lizozim tam tersi hücre duvarındaki beta 1 4 bağlarını parçalar, aktive edemez. soru yine karşıma gelse yine bu seçeneği işaretlemem.
soru 61
dentinin su içeriğinin azalması tabi ki kırık oluşmasında etkendir bu yıllarca böyle söylendi. bazı otörlerin bunu kabul etmemesi bu konuyu karşımıza soru diye getirecek kadar geçerli bi sebepse bişey diyemem textbook ne der araştırmadım
klinik soru 17
overdenture protez derin proprioseptif duyunun korunmasının sağladığı için hastada dişsiz olmanın sebep olacağı psikolojik travmayı azaltır diye bilinir, bu bir avantajdır. |
|
Başa dön |
|
 |
orhan Yeni Üye

|
Tarih: Çrş May 02, 2012 2:14 am Mesaj konusu: |
|
|
ARKADAŞLAR 22. SORU segmental wasmund maxilla osteotomisi doğru cevap çünkü diş çekildikten sonra palatinal mukoza tamamen kesilip maksillanın ön kısmı maxilladan ayrılıyor bu konuda çok makale olduğunu söyledi bizim hoca lefort 2 de mümkündeğilmiş ama wasmundda bildrilen çok makale var ben de baktım o soru doğru |
|
Başa dön |
|
 |
dentselcuk DentDus Moderatörü

![]()
|
|
Başa dön |
|
 |
dentselcuk DentDus Moderatörü

![]()
|
Tarih: Çrş May 02, 2012 2:39 am Mesaj konusu: |
|
|
dusdatanın hatalı bulduğu soruların tamamını yanlış yapmışım.... |
|
Başa dön |
|
 |
|
duszede Yeni Üye

|
Tarih: Çrş May 02, 2012 4:03 am Mesaj konusu: |
|
|
37. soruda iki doğru cevap olduğunu düşünüyorum, kampta hocalarımız özellikle down sendromunda makroglossi olmadığını, dilin sarkık olduğunu vurgulamışlardı, diğer şıkları okumadım bile  |
|
Başa dön |
|
 |
duszede Yeni Üye

|
Tarih: Çrş May 02, 2012 4:13 am Mesaj konusu: |
|
|
4. soruda bakteri içermeyen tabakayı sormuşlardı, etkilenmiş tabaka nasıl doğru cevap olabilir?
ve dusdata nasıl 14. ve 27. soruya itiraz etmedi çok merak ediyorum? biz mi çok yanlış bi mantık kuruyoruz? |
|
Başa dön |
|
 |
|