|
Yazar |
Mesaj |
waters Uzman Üye
|
Tarih: Çrş Eyl 28, 2016 10:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
C faktör bağlı / baglanmayan ise sinif 5 olmasi lazim cevabın |
|
Başa dön |
|
|
|
sveLto Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Eyl 28, 2016 10:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
C faktörün tanımı: Bağlanan yüzey/serbest yüzey alanı. Bu şekilde sınıf 1 ve sınıf 5 kavitelerde 5/1=5 çıkar. Ben böyle düşünerek sınıf 5 yaptım ve cevabımın arkasındayım.
Ayrıca ; sınıf 2 mo kavitede = 4/2=2
Mod kavitede = 3/3=1 diye biliyorum |
|
Başa dön |
|
|
dentistcnn Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Eyl 28, 2016 10:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bende sınıf V diye düşünmüştüm |
|
Başa dön |
|
|
dtdtd Çömez Üye
|
Tarih: Çrş Eyl 28, 2016 10:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
[quote="sveLto"]C faktörün tanımı: Bağlanan yüzey/serbest yüzey alanı. Bu şekilde sınıf 1 ve sınıf 5 kavitelerde 5/1=5 çıkar. Ben böyle düşünerek sınıf 5 yaptım ve cevabımın arkasındayım.
Mod kavitede = 3/3=1 diye biliyorum[/quote
Size katiliyorum..hem class1 hem de class 5 siklarda olsa orada ben de sasirirdim ama c faktor tanimina gore durum bu
C faktorü düsürüp adezyonu artirmak isteriz evet ama orada da okluzal tabani daha kosesiz hazirlayarak mesela class1 icin 5 olan c faktor 1.5/1 e inecek sekilde düsürülur diye cizilerek anlatilmisti derste diye hatirliyorum |
|
Başa dön |
|
|
|
dtdtd Çömez Üye
|
Tarih: Çrş Eyl 28, 2016 10:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
sveLto yazmış: | C faktörün tanımı: Bağlanan yüzey/serbest yüzey alanı. Bu şekilde sınıf 1 ve sınıf 5 kavitelerde 5/1=5 çıkar. Ben böyle düşünerek sınıf 5 yaptım ve cevabımın arkasındayım.
Mod kavitede = 3/3=1 diye biliyorum |
Size katiliyorum..hem class1 hem de class 5 siklarda olsa orada ben de sasirirdim ama c faktor tanimina gore durum bu
C faktorü düsürüp adezyonu artirmak isteriz evet ama orada da okluzal tabani daha kosesiz hazirlayarak mesela class1 icin 5 olan c faktor 1.5/1 e inecek sekilde düsürülur diye cizilerek anlatilmisti derste diye hatirliyorum |
|
Başa dön |
|
|
Bruskk Kıdemli Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 4:13 am Mesaj konusu: |
|
|
Sınıf 5miş arkadaşlar hoca söyledi |
|
Başa dön |
|
|
Hilumpulmonalis Uzman Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 5:09 am Mesaj konusu: |
|
|
rmcis sorusu nasıldı hatırlayan varmı |
|
Başa dön |
|
|
Dtysm Kıdemli Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 5:20 am Mesaj konusu: |
|
|
Hilumpulmonalis yazmış: | rmcis sorusu nasıldı hatırlayan varmı |
Hangsi yanlstr? Kompozite esdeger dayankliligi vardir tarzi birsey cvpti diye hatrladm |
|
Başa dön |
|
|
|
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 5:34 am Mesaj konusu: |
|
|
Dtysm yazmış: | Hilumpulmonalis yazmış: | rmcis sorusu nasıldı hatırlayan varmı |
Hangsi yanlstr? Kompozite esdeger dayankliligi vardir tarzi birsey cvpti diye hatrladm | çok sağol silinmeye başladı benim bilgiler |
|
Başa dön |
|
|
Saharrr Yeni Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 7:00 am Mesaj konusu: Katılıyorum bende mod olan oldugunu dusunuyorum |
|
|
kanojoo yazmış: | Bruskk yazmış: | kanojoo yazmış: | Bruskk yazmış: | Ben de 36 mo yaptım,şıklarda sınıf 1 yoktu |
Sınıf 2 olan ve mod olan |
Sınıf 2 mod olunca C faktör 1 oluyor ama ben sınıf 2 36 mo yaptım |
Şıklarda 3 tane sınıf 2 var- sınıf 2 cfaktörü 2
C faktörü en bğyük olanda bağlanma en zor
Mod olması da en zor bağlantı sağlanan durum olması
Bence doğru oydu |
|
|
Başa dön |
|
|
Saharrr Yeni Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 7:01 am Mesaj konusu: |
|
|
Self etch sorusunda su eklenmiş diye bir şık vardı o değilmiıdu cvp?? |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 7:17 am Mesaj konusu: |
|
|
Saharrr yazmış: | Self etch sorusunda su eklenmiş diye bir şık vardı o değilmiıdu cvp?? | su ekleniyormuş.geçen araştırdım.tedavi kitabında yazıyor.nanosızıntı olmaz diyordu,o şık yanlış. çünkü self etch ve etchandrinse de nanosızıntı mevcut. |
|
Başa dön |
|
|
sveLto Kıdemli Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 8:02 am Mesaj konusu: |
|
|
aykut4646 yazmış: | öncelikle herkese iyi geceler :
Eğer cevabın sınıf 5 olduğunu söyleyen hoca datanın hocasıysa ona hakkımı helal etmiyorum .Eğer sorunun cevabını ösym sınıf 5 der ve iptal ettiremezlerse dershaneyede hakkımı helal etmiyorum.keşke elimde ofline olsada oradanda nasıl anlattıklarını gösterebilsem neyse dershaneye karşı biraz fazla doluyum binlerce hekimin parasını alıpda çok sorumsuz davrandıklarını düşünmekteyim. soruya gelecek olursak c faktör ( 6-sınıf)/sınıf formülünden rahatlıkla çıkarabilirsiniz yani sınıf 5 için (6-5)/5=1/5 sınıf 4 için (6-4)/4 =2/4 diye uzar gider soruda en büyük c fakör olarak sınıf 2 iki şıkta vardı birinde sınıf 2 26 numara MO kavite diğerinde ise sınıf 2 36 numara MO kaviteydi ben heralde diş boyutundan iki şık arasında karar vermemizi istiyorlar diyerek 36 no da bağlanmayan ve bağlanan yüzeyler daha küçük olur düşüncesiyle onu işaretledim. ki sorunun şeffaf olmadığını veya bize işin yanlış öğretildiğini düşünüyorum . umarım sınıf 5 diyen hoca datanın hocası değildir çünkü bu kadar pişkinliği kaldıramam..
buradada datanın kitabında c faktörünün şematize edlimiş hali:
http://hizliresim.com/VE8Nbq | hocam ben 1/5 olani sadece fissur ortucu olarak biliyorum. kaviteyi dusunursek zaten yuzey bakimindan sinif 1 ve 5 arasinda fark yokki. sinif 5 kaviteyi kolede acilmis sinif 1 kavite olarak dusunurdum ben hep. soru kitaplarinda da cok fazla hata olabiliyor malesef |
|
Başa dön |
|
|
|
aykut4646 Yeni Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 8:17 am Mesaj konusu: |
|
|
sveLto yazmış: | aykut4646 yazmış: | öncelikle herkese iyi geceler :
Eğer cevabın sınıf 5 olduğunu söyleyen hoca datanın hocasıysa ona hakkımı helal etmiyorum .Eğer sorunun cevabını ösym sınıf 5 der ve iptal ettiremezlerse dershaneyede hakkımı helal etmiyorum.keşke elimde ofline olsada oradanda nasıl anlattıklarını gösterebilsem neyse dershaneye karşı biraz fazla doluyum binlerce hekimin parasını alıpda çok sorumsuz davrandıklarını düşünmekteyim. soruya gelecek olursak c faktör ( 6-sınıf)/sınıf formülünden rahatlıkla çıkarabilirsiniz yani sınıf 5 için (6-5)/5=1/5 sınıf 4 için (6-4)/4 =2/4 diye uzar gider soruda en büyük c fakör olarak sınıf 2 iki şıkta vardı birinde sınıf 2 26 numara MO kavite diğerinde ise sınıf 2 36 numara MO kaviteydi ben heralde diş boyutundan iki şık arasında karar vermemizi istiyorlar diyerek 36 no da bağlanmayan ve bağlanan yüzeyler daha küçük olur düşüncesiyle onu işaretledim. ki sorunun şeffaf olmadığını veya bize işin yanlış öğretildiğini düşünüyorum . umarım sınıf 5 diyen hoca datanın hocası değildir çünkü bu kadar pişkinliği kaldıramam..
buradada datanın kitabında c faktörünün şematize edlimiş hali:
http://hizliresim.com/VE8Nbq | hocam ben 1/5 olani sadece fissur ortucu olarak biliyorum. kaviteyi dusunursek zaten yuzey bakimindan sinif 1 ve 5 arasinda fark yokki. sinif 5 kaviteyi kolede acilmis sinif 1 kavite olarak dusunurdum ben hep. soru kitaplarinda da cok fazla hata olabiliyor malesef |
hocam sınıf 5 için amalgam ve kompozit restorasyonların kavite tasarımlar farklı bildiğim kadarıyla operative dentistry art and science 5. baskıda 264.sayfa bundan biraz bahsediyor sement ve mine arasındaki bağlanma kuvvetindeki farklılıktan doğlayı dar V şeklinde açılması gerektiğinde fakat amalgam restorasyonlar için class 5 tasarım haklısınız sınıf 1 le duvar açısından bir fark yok.Soru çok sıkınıtılı bilemiyorum artık ne olur büyük ihtimal cevap sınıf 5 çıkacak ama sınavın geneli gibi özensiz hazırlanmış bir soru ) |
|
Başa dön |
|
|
licinia Çömez Üye
|
|
Başa dön |
|
|
Patellaglabella Çömez Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 10:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dersaneye de tedavi hocasına da hakkımı katiyen helal etmiyorum eğer cevap klas 5 ise. Çünkü klas 5'te c faktör 1/5 dediler kitaplarda da her yerde öyle yazıyor. Ama bu bulduğum yabancı kaynakta c faktör en yüksek klas 5 diyor. ben de klas 4 ve 5 i direkt elemiştim 2 tane klas 2 mo görünce onlar da olamaz deyip mod işaretledim...[/quote] ben de sizinle aynı durumdayım hocam.c faktör sınıf V te 0.5 şeklinde yazıyor kitaplarda bile.hocaya mail attım ama cevap gelmedi nedense |
|
Başa dön |
|
|
licinia Çömez Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 10:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Patellaglabella yazmış: | Dersaneye de tedavi hocasına da hakkımı katiyen helal etmiyorum eğer cevap klas 5 ise. Çünkü klas 5'te c faktör 1/5 dediler kitaplarda da her yerde öyle yazıyor. Ama bu bulduğum yabancı kaynakta c faktör en yüksek klas 5 diyor. ben de klas 4 ve 5 i direkt elemiştim 2 tane klas 2 mo görünce onlar da olamaz deyip mod işaretledim... | ben de sizinle aynı durumdayım hocam.c faktör sınıf V te 0.5 şeklinde yazıyor kitaplarda bile.hocaya mail attım ama cevap gelmedi nedense[/quote]
Dusdatanın kendi sitesinde gelen yorumlara hoca şunu yazmış : eğer sınıf 1 yoksa cevap sınıf 5 demiş.... Şaka gibi.... |
|
Başa dön |
|
|
Bruskk Kıdemli Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 10:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
Patellaglabella yazmış: | Dersaneye de tedavi hocasına da hakkımı katiyen helal etmiyorum eğer cevap klas 5 ise. Çünkü klas 5'te c faktör 1/5 dediler kitaplarda da her yerde öyle yazıyor. Ama bu bulduğum yabancı kaynakta c faktör en yüksek klas 5 diyor. ben de klas 4 ve 5 i direkt elemiştim 2 tane klas 2 mo görünce onlar da olamaz deyip mod işaretledim... | ben de sizinle aynı durumdayım hocam.c faktör sınıf V te 0.5 şeklinde yazıyor kitaplarda bile.hocaya mail attım ama cevap gelmedi nedense[/quote] sami Selçuk beyle görüşecem açıklandıktan sonra, kitabında, soru bankasında adam ısrarla sınıf 5 için en düşük diyor 1/5 diyor, o zaman o da bunun bedelini öder |
|
Başa dön |
|
|
|
Anhedonik Çömez Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 10:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben de hocaya mesaj attım ama dönüş alamadım. Offline dinledik o kadar periferde, kesinlikle sınıf 5in yüksek oldugunu söylemedi.ve kitaplarda direk böyle bir bilgi var. Kaldı ki insanlar dersaneye gitmek zorunda değil. Yanlışsa o bilgi düzelteceksin. Insanlar 1 sene emek veriyor bu sınavlara. 1 soruyu harcamak bu kadar kolay mı? Bunu dersanenin kendi bünyesi yapıyorsa ösymden ne bekliyoruz allah aşkına? |
|
Başa dön |
|
|
Anhedonik Çömez Üye
|
Tarih: Prş Eyl 29, 2016 10:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
licinia yazmış: | Patellaglabella yazmış: | Dersaneye de tedavi hocasına da hakkımı katiyen helal etmiyorum eğer cevap klas 5 ise. Çünkü klas 5'te c faktör 1/5 dediler kitaplarda da her yerde öyle yazıyor. Ama bu bulduğum yabancı kaynakta c faktör en yüksek klas 5 diyor. ben de klas 4 ve 5 i direkt elemiştim 2 tane klas 2 mo görünce onlar da olamaz deyip mod işaretledim... | ben de sizinle aynı durumdayım hocam.c faktör sınıf V te 0.5 şeklinde yazıyor kitaplarda bile.hocaya mail attım ama cevap gelmedi nedense |
Dusdatanın kendi sitesinde gelen yorumlara hoca şunu yazmış : eğer sınıf 1 yoksa cevap sınıf 5 demiş.... Şaka gibi.... [/quote] gerçekten şaka gibi. İnanamıyorum ya. Nasıl bi de bu kadar rahat söylenir sınıf 1 yoksa 5 diye. Nasıl? Çıldırmak üzereyim. Böyle bir hata olabilr mi? Hayır bunu bir grup insanın bilip Diğerlerinin bilmemesi de ilginç. Hoca herkese aynı dersi anlatmıyor mu ya? |
|
Başa dön |
|
|
|