|
Yazar |
Mesaj |
Dtmesss Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ekm 03, 2016 7:38 pm Mesaj konusu: endojen enfeksiyon sorusu |
|
|
Arkadaşlar dusdataya yazdım ama yayınlamadılar cevap da alamadım.Aspergillus da endojen enfeksiyon yapmıyor mu? |
|
Başa dön |
|
|
|
sakuragi Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ekm 03, 2016 7:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
yapmaz hocam yapması için içerde aspergillus olması lazım |
|
Başa dön |
|
|
Dtmesss Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ekm 03, 2016 7:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
sakuragi yazmış: | yapmaz hocam yapması için içerde aspergillus olması lazım | internette çok fazla yayın var hatta bilimsel makalelerin toplandığı sözlükte bile endojen ve ya eksojen enfeksiyon yapabilir diyor.Tuba hocaya da ulaşılamıyor ki aydınlanalım |
|
Başa dön |
|
|
dentinho07 Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ekm 03, 2016 10:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
benim soruda anlamadığım endojen demekle neyi kastettikleriydi endojenden kasıt normal florada bulunması ise evet cevap doğru candida çünkü diğer şıklar aspergilusda dahil normal florada bulunmaz.fakat endojenden kasıt ben kanla filanda taşınan galiba dedim kriptokokkusu yapıştırdım ama yine ösym nin mükemmel soru hazırlama stratejileri ile sınavın en kolay sorusunu kaçırdık sonuç itibariyle.. |
|
Başa dön |
|
|
|
sakuragi Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ekm 03, 2016 10:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet hocam normal flora kastedilen |
|
Başa dön |
|
|
dentinho07 Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ekm 03, 2016 11:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
saolun hocam ben farkındayım zaten yanlş yaptığımın ama soruda ki endojen kalıbı benim aklımı karıştırdı mikroptaki en kolay sorunun böyle kaçması beni üzen bilemeyipte kaçırdığım hiç bi soruya üzülmüyorum zira ama böyle ucuz sorular kahrediyo.. |
|
Başa dön |
|
|
Duscuadam Uzman Üye
|
Tarih: Sal Ekm 04, 2016 12:13 am Mesaj konusu: |
|
|
dentinho07 yazmış: | saolun hocam ben farkındayım zaten yanlş yaptığımın ama soruda ki endojen kalıbı benim aklımı karıştırdı mikroptaki en kolay sorunun böyle kaçması beni üzen bilemeyipte kaçırdığım hiç bi soruya üzülmüyorum zira ama böyle ucuz sorular kahrediyo.. |
Ağlama melis |
|
Başa dön |
|
|
dentinho07 Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ekm 04, 2016 12:33 am Mesaj konusu: |
|
|
Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | saolun hocam ben farkındayım zaten yanlş yaptığımın ama soruda ki endojen kalıbı benim aklımı karıştırdı mikroptaki en kolay sorunun böyle kaçması beni üzen bilemeyipte kaçırdığım hiç bi soruya üzülmüyorum zira ama böyle ucuz sorular kahrediyo.. |
Ağlama melis |
lan pelinsu millet itiraz ediyor senin doğru sorularına onlara domalsana oyalanma burlarda herkes senin doğru soruları itiraz ediyo git kargoları durdur felan mesela hahahah |
|
Başa dön |
|
|
|
Duscuadam Uzman Üye
|
Tarih: Sal Ekm 04, 2016 12:38 am Mesaj konusu: |
|
|
dentinho07 yazmış: | Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | saolun hocam ben farkındayım zaten yanlş yaptığımın ama soruda ki endojen kalıbı benim aklımı karıştırdı mikroptaki en kolay sorunun böyle kaçması beni üzen bilemeyipte kaçırdığım hiç bi soruya üzülmüyorum zira ama böyle ucuz sorular kahrediyo.. |
Ağlama melis |
lan pelinsu millet itiraz ediyor senin doğru sorularına onlara domalsana oyalanma burlarda herkes senin doğru soruları itiraz ediyo git kargoları durdur felan mesela hahahah |
Doğru konuş lan ibne melis |
|
Başa dön |
|
|
dentinho07 Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ekm 04, 2016 12:41 am Mesaj konusu: |
|
|
Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | saolun hocam ben farkındayım zaten yanlş yaptığımın ama soruda ki endojen kalıbı benim aklımı karıştırdı mikroptaki en kolay sorunun böyle kaçması beni üzen bilemeyipte kaçırdığım hiç bi soruya üzülmüyorum zira ama böyle ucuz sorular kahrediyo.. |
Ağlama melis |
tamam pelinsucuğum öyle konuşuruz ama anlamıyosun ki.. o değilde senin doğru sorulara bide utanmadan itiraz ediyolar ya yazık sana sorsalar ya itiraz sorularını bi forum açta burlarda uğraşmasın millet... |
|
Başa dön |
|
|
Duscuadam Uzman Üye
|
Tarih: Sal Ekm 04, 2016 12:45 am Mesaj konusu: |
|
|
dentinho07 yazmış: | Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | saolun hocam ben farkındayım zaten yanlş yaptığımın ama soruda ki endojen kalıbı benim aklımı karıştırdı mikroptaki en kolay sorunun böyle kaçması beni üzen bilemeyipte kaçırdığım hiç bi soruya üzülmüyorum zira ama böyle ucuz sorular kahrediyo.. |
Ağlama melis |
tamam pelinsucuğum öyle konuşuruz ama anlamıyosun ki.. o değilde senin doğru sorulara bide utanmadan itiraz ediyolar ya yazık sana sorsalar ya itiraz sorularını bi forum açta burlarda uğraşmasın millet... |
Bu sorum yanlıştı, ama ağlamam ben seninn gibi. Ya da hırstan gözüm dönmez.
"Ağlama melis" |
|
Başa dön |
|
|
dentinho07 Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ekm 04, 2016 12:51 am Mesaj konusu: |
|
|
Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | saolun hocam ben farkındayım zaten yanlş yaptığımın ama soruda ki endojen kalıbı benim aklımı karıştırdı mikroptaki en kolay sorunun böyle kaçması beni üzen bilemeyipte kaçırdığım hiç bi soruya üzülmüyorum zira ama böyle ucuz sorular kahrediyo.. |
Ağlama melis |
"Ağlama melis" |
lan zaten bi şey yazmamışın bundan önce soruya ki zaten sen doğru soruları kaybetme yeter boşver bir pelinsu ağlıyor gözleri yaşlı |
|
Başa dön |
|
|
Duscuadam Uzman Üye
|
Tarih: Sal Ekm 04, 2016 1:12 am Mesaj konusu: |
|
|
dentinho07 yazmış: | Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | Duscuadam yazmış: | dentinho07 yazmış: | saolun hocam ben farkındayım zaten yanlş yaptığımın ama soruda ki endojen kalıbı benim aklımı karıştırdı mikroptaki en kolay sorunun böyle kaçması beni üzen bilemeyipte kaçırdığım hiç bi soruya üzülmüyorum zira ama böyle ucuz sorular kahrediyo.. |
Ağlama melis |
"Ağlama melis" |
lan zaten bi şey yazmamışın bundan önce soruya ki zaten sen doğru soruları kaybetme yeter boşver bir pelinsu ağlıyor gözleri yaşlı |
Ağlama melis |
|
Başa dön |
|
|
|
Dtmesss Yeni Üye
|
Tarih: Sal Ekm 04, 2016 1:19 am Mesaj konusu: |
|
|
sakuragi yazmış: | evet hocam normal flora kastedilen | Cevabınızaa teşekkür ederim ama o konuda bir itirazım yok endojen flora dediğiniz gibi.Ama mikrobiyoloji kaynaklarında aspergillusun da transplasental endojen ve ya eksojen olabileceğine dair yayınlanmış bilgiler var.Benim bu noktada kafam karıştı candida tabi ki dediğinize göre %100 doğru ama aspergillusun da yapabileceği yazıyor kaynaklarda. |
|
Başa dön |
|
|
|