|
Yazar |
Mesaj |
ailedishekimi Yeni Üye

|
Tarih: Sal Arl 06, 2011 8:37 pm Mesaj konusu: Pratisyen diş hekimi nelere bakar? |
|
|
Pratisyen diş hekimi - Uzman Diş hekimi ayrımında etiklik ve hasta bakmak neye göre belirlenecek acaba? |
|
Başa dön |
|
 |
|
Dentistry3 Çömez Üye

|
Tarih: Prş Arl 08, 2011 7:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tıpçılardaki gibi bölümleri ilgilendiren kısımlara göre belirlenir.
Pratisyen diş hekimide muhtemelen sekreterya görevi yapar gibi yönlndirir sevk eder! |
|
Başa dön |
|
 |
mutluluk Çömez Üye

|
Tarih: Cum Arl 09, 2011 12:22 am Mesaj konusu: |
|
|
yapılan açıklamara göre herhangi bir kısıtlama olmayacağı yönünde |
|
Başa dön |
|
 |
Dentistry3 Çömez Üye

|
Tarih: Cum Arl 09, 2011 1:27 am Mesaj konusu: |
|
|
mutluluk yazmış: | yapılan açıklamara göre herhangi bir kısıtlama olmayacağı yönünde |
Şimdilik |
|
Başa dön |
|
 |
|
aymera Yeni Üye

|
Tarih: Sal Arl 13, 2011 7:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dentistry3 yazmış: | mutluluk yazmış: | yapılan açıklamara göre herhangi bir kısıtlama olmayacağı yönünde |
Şimdilik |
Bence hiç inandırıcı değil ...uzmanlık şart |
|
Başa dön |
|
 |
oktemmm Yeni Üye

|
Tarih: Pts Oca 09, 2012 10:49 am Mesaj konusu: |
|
|
uzun yıllar bırseyler degısmez galıp gurel engın tavıloglu dtler hasta bakamayacak mı gercekcı olmalıyız bence  |
|
Başa dön |
|
 |
kont314 Yeni Üye

|
Tarih: Prş Oca 12, 2012 1:06 am Mesaj konusu: |
|
|
oktemmm yazmış: | uzun yıllar bırseyler degısmez galıp gurel engın tavıloglu dtler hasta bakamayacak mı gercekcı olmalıyız bence  |
arkadaş sonuna kadar haklı dusun çıkması bile yıllar aldı pratisyen hekimlerin akıbetinin ne olacağı konusu da yıllar alır çok rahat adsm ler ne olacak piyasada çalışan diş hekimi sayısı 10.000 lerler ifade ediliyor uzman sayısı kaç tane ? :S nere kaldırıyorlar bi anda... |
|
Başa dön |
|
 |
dtay018 Yeni Üye

|
Tarih: Cum Oca 13, 2012 4:39 am Mesaj konusu: Genel dis hekimligi |
|
|
Ben adanada calismaktayim burada adsm de 2tane pedodontist var sizce 2,5 milyonluk bir sehirin sadece 0-6 sina bile bu sayi yeter mi ever saglik hizmeti verilmek isteniyorsa |
|
Başa dön |
|
 |
|
dtay018 Yeni Üye

|
Tarih: Cum Oca 13, 2012 4:43 am Mesaj konusu: |
|
|
Pardon 4 tane cene cerrahi uzmani oldugunu soylemeyi unuttum mantikli bulan varsa buyursun genel dis hekimlerini( Pratisyen degil bizim statumuz farkli) saf disi birakamazlar... |
|
Başa dön |
|
 |
nickdt Yeni Üye

|
Tarih: Pzr Oca 15, 2012 8:15 am Mesaj konusu: |
|
|
hastayı ikna ederse her şeye bakar. |
|
Başa dön |
|
 |
martalos Uzman Üye

|
Tarih: Sal Oca 17, 2012 10:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
isim yapmış hekimler zaten bir şekilde uzmanlık doktora vs alırlar, yurtdışı programları var. 3-5 seneye piyasa uzman dolacak ve o zaman pratisyenlerin durumu kötü olucak bence |
|
Başa dön |
|
 |
gizemdt Uzman Üye

|
Tarih: Çrş Şub 08, 2012 7:14 am Mesaj konusu: |
|
|
bizim kıymetli bir hocamız demişti ki bir gün derste;
siz tıp doktorları gibi koca bir vücuda bakmıyorsunuz ki bir bölgenin uzmanı olun.... siz zaten koca vücut içinde küçücük bir alanla ilgileniyorsunuz. bu açıdan diş hekimliği zaten bir uzmanlıktır. bunun ayrıyetten bir uzmanı-pratisyeni olmaz. uzmanlık sadece bir akademik tatmin aracıdır. öyle önüne gelen yapmamalıdır. mezun olduğunuzda da kendinize pratisyen dedirtmeyin, hepiniz zaten birer uzmansınız...
demişti... ben de bunu düstur edinmiştim... ama bu günler geride kalıyor sanım... herkes uzmanlık da uzmanlık diye birbirini yerken.. yemek zorunda bırakılırken.... |
|
Başa dön |
|
 |
martalos Uzman Üye

|
Tarih: Çrş Şub 08, 2012 8:11 am Mesaj konusu: |
|
|
bunu ben kendim düşünmüştüm, biz zaten uzmanız diye:) mantıklı bir konuşma olmuş ama devir değişiyor,daha neler göreceğiz bakalım |
|
Başa dön |
|
 |
|
gizemdt Uzman Üye

|
Tarih: Çrş Şub 08, 2012 3:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
hırs, hırs, hırs.. ve kompleks... ve cahillik... bizi bu duruma getiren... _________________ bicibici sen ne güzel şeymişsin! |
|
Başa dön |
|
 |
martalos Uzman Üye

|
Tarih: Cum Şub 10, 2012 9:34 am Mesaj konusu: |
|
|
bizim insanımızın başlıca özellikleri... |
|
Başa dön |
|
 |
gizemdt Uzman Üye

|
Tarih: Cum Şub 10, 2012 3:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
kendimizi tanımadan böyle mezun olur olmaz patır patır cerrahiye ortoya veya nereyi tutturursak oraya atıyoruz kendimizi can havliyle. oysa yurt dışında bir uzmanlığa girebilmek için 2-3 yıllık pratisyen çalışma deneyimi şart. _________________ bicibici sen ne güzel şeymişsin! |
|
Başa dön |
|
 |
ayla Yeni Üye

|
Tarih: Çrş Mar 14, 2012 6:22 am Mesaj konusu: |
|
|
tamamen uzmanlığa hazırlanırken üzerimizden para kazanacak zihniyetin uydurması. kimse kimseyi gaza getirmesin 200 kişilik kontenjan gösteriyor zaten son durumu. |
|
Başa dön |
|
 |
mutluluk Çömez Üye

|
Tarih: Çrş Mar 14, 2012 8:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
uzman olmak avantaj sağlayabilir ama pratisyen diş hekimi de her şeye bakabilir bence insan kendini bilmeli çok iyi bilmediği işlere girmemeli mesela ileri ortodontik bozukluklar hem zor hem uzun sürüyor çok ileri cerrahi müdahaleler yapılmamalı uzmanlık kadroları artar ya da azalır bunun bir önemi yok yasal olarak bir sınırlama getirilmediği müddetçe bence uzman sayısı çok olsada herkes uzmana gidecek diye bir şey yok ama herkes orto ve cerrahi isteyecek bu kesin sanki dişhekimi olurken kendimizi bilerek mi bu işi seçtik ben çok pişmanım bana uygun bir iş değilmiş keşke olmasaydım |
|
Başa dön |
|
 |
|
nizamicedid Yeni Üye

|
Tarih: Çrş Mar 14, 2012 11:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
nickdt yazmış: | hastayı ikna ederse her şeye bakar. |
güzel bakış açısı |
|
Başa dön |
|
 |
volumeup Yeni Üye

|
Tarih: Prş Mar 15, 2012 12:00 am Mesaj konusu: |
|
|
aymera yazmış: | Dentistry3 yazmış: | mutluluk yazmış: | yapılan açıklamara göre herhangi bir kısıtlama olmayacağı yönünde |
Şimdilik |
Bence hiç inandırıcı değil ...uzmanlık şart |
+1 |
|
Başa dön |
|
 |
|