|
Yazar |
Mesaj |
346nafile Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 8:07 am Mesaj konusu: |
|
|
siz de endocu musunuz peki ya da endo mu düşünüyorsunuz. |
|
Başa dön |
|
|
|
Dtgnl Çömez Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 8:27 am Mesaj konusu: |
|
|
346nafile yazmış: | siz de endocu musunuz peki ya da endo mu düşünüyorsunuz. |
Yok ben endoyu oldum olası sevemedim sevenleri de takdir ediyorum, 🙃parası da iyi önü açık bence☺ |
|
Başa dön |
|
|
346nafile Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 8:29 am Mesaj konusu: |
|
|
haha tavsiyeniz için teşekkürler. buraya endocular tecrübelerini yazarsa ne güzel bir başlık olur.. |
|
Başa dön |
|
|
Hga1c Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 10:01 am Mesaj konusu: |
|
|
Endodonti ve pedodonti tercih edilmeden önce dikkat edilmesi gereken bölümlerdir. Şu anda hangi uzmanlık dalına baksanız mutlaka parası şöyle Güzeldir önü şöyle Açıktır gibi söylemleri bulabilirsiniz ancak gerçekten seçerken dikkat edilmezse ilerde üzebilecek Bölümler bunlar. Endodontide uzmanlık yapan 2 arkadasım var biri isteyerek biri sıralaması gerektirdiği için yazmış isteyerek giden yoğun ve zor olduğunu ancak istediği için sıkıntı teşkil etmediğini diğer arkadasım ise çok zor durumda olduğunu söylüyor . O yüzden belki sürekli icra edeceğimiz bölümü seçerken iki kere düşünelim. |
|
Başa dön |
|
|
|
346nafile Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 2:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
hocam mesela dikkat edilmesi derken kastınız nedir. biraz açabilir misiniz. hangi açıdan üzebilir veya o arkadaşların tam olarak karşılaştığı zorluk nelerdir biraz bahsedebilir misiniz. isterseniz özelden de mesaj yollayabilirsiniz bu konuyla ilgili. |
|
Başa dön |
|
|
Hga1c Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 4:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben de duyumlarımı aktarıyorum , şöyle ki pedo için klasik "çocukla uğraşmak çok zordur" söylemi vardır ya , Endo için de "hayat boyu kanal mı yapılır" söylemi var. Tabi ki endodonti demek sadece kanal tedavisi demek değil ama büyük çoğunlukla yapılacak iş te o. Titizlik ve dikkat isteyen ve zor bir bölüm olması sebebiyle de tercih edilirken dikkat edilmesi gerekli |
|
Başa dön |
|
|
dtavci Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 7:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
malatya,tokat,antep,adana.sivas endoları hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar paylaşabilirler mi? |
|
Başa dön |
|
|
ayayay Çömez Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 7:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
endodonti yazmak istiyorum ben de ama her kafadan bir ses çıkıyor.şu anda iyi gibi gözükse de dus mezunları piyasaya çıkmadı henüz.ayrıca istanbul dışında çok parlak gözükmüyor durum,yani sadece istanbul ve çevresinde yaşayacaksanız iş var gibi.ben protez ve pedoya yöneldim
49. olan arkadaşım yakma kendini ortodonti yaz mutlu ol neden böyle şeyler yapıyorsun =)
En son ayayay tarafından Çrş Ksm 11, 2015 10:32 pm tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
|
dtduss Çömez Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 7:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pedo iyi zaten hocam.pedodan sonra endo yazılır gibi öle yapıcam |
|
Başa dön |
|
|
eylul90 Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 9:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
...
En son eylul90 tarafından Prş Arl 10, 2015 4:00 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
dtduss Çömez Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 9:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aynen katılıyorumm sonuçta ömür boyu yapıcaaz ve gözümüzde küçültelim işimizi |
|
Başa dön |
|
|
bendede5asvar Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 9:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
periferde endo kaça düşer en son? |
|
Başa dön |
|
|
Dus15 Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 9:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tamamıyle ilgi meselesi bu kadar tartismanın gereği yok bence. Çevremdeki cogu hekim iyy Endo mu demesine rağmen ben hala Endo yazmaya kararlıyim seviyorum cunku. Diğer bölümler ıcın durum farklıdır belki ama Pedo ve Endo sevilmeden yapılacak seyler degıl kesinlikle. |
|
Başa dön |
|
|
|
mrvyncr Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 10:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
bendede5asvar yazmış: | periferde endo kaça düşer en son? |
+1 |
|
Başa dön |
|
|
ayayay Çömez Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 10:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
dtavci yazmış: | malatya,tokat,antep,adana.sivas endoları hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar paylaşabilirler mi? |
sivas endodan mezun arkadaşlarım var,tavsiye ediyorlar,şu andakiler de rahat olduklarını söylediler,malatya ve adananın da iyi olduğunu duydum ama direk birisiyle konuşmadım,diğerlerini bilmiyorum.. |
|
Başa dön |
|
|
icecastle Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Ksm 11, 2015 10:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
bendede5asvar yazmış: | periferde endo kaça düşer en son? |
Gecen sinavlarda da oldugu gibi, endonun pek tercih edilecegini dusunmuyorum.periferde 450 ye kadar gelir tahminimce |
|
Başa dön |
|
|
346nafile Kıdemli Üye
|
Tarih: Prş Ksm 12, 2015 12:31 am Mesaj konusu: |
|
|
Hocam ben farklı şeyler diyeceğinizi ummustum . Çalışma koşulları, iş olanakları vb. açısından. Sonuçta diğer arkadaşların dediği gibi her bölümde birşeyi sürekli yapacağız. Radyolojide de ömür boyu panaromik değerlendirip restoratifte ömür boyu dolgu yapacağız. Diğer bölümde yapilacaklari yukarıda arkadaşlar yazmış zaten.
Bence insanlar mutlu olduğu dalı seçmeli. Klasik olacak ama maalesef gerçek bu . ÖSS'de derece yapıp aile baskısıyla tıp seçip okulu 3.sınıfta bırakıp tekrardan istediği bölüm için ÖSS'ye girmiş arkadaşım var. Mutlu olmadiktan sonra istediğin bölüme gitmedikten sonra istersen Türkiye 1.si ol önemi yok bence. İstediğiniz bölümü yaptıktan sonra para bi şekilde kazanılır zaten.
Uzmanlık bir nevi o dalda uzmanlaşmak kadar biraz da kalan daĺlardan da uzaklaşma anlamına geliyor. Hepimiz fakültede görmüşüzdür ki Bi cerrahi uzmanı kanalı unuturken bir endo uzmani da diş çekmede zorlanabiliyor. Maalesef uzmanlığın dezavantaji da bu. O yüzden kimi "endo pedo iyy" derken kimine çocuklarla ilgilenmek veya kanal yapmak hoş gelebilir. Uzattıysam kusura bakmayın |
|
Başa dön |
|
|
sementoma21 Yeni Üye
|
Tarih: Prş Ksm 12, 2015 12:54 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar merhaba ben dicle endodonti de asistanım çok memnunum öneririm yazmayı Düşünen varsa öZelden mesaj atabilir |
|
Başa dön |
|
|
|
346nafile Kıdemli Üye
|
Tarih: Prş Ksm 12, 2015 1:00 am Mesaj konusu: |
|
|
Hocam özel mesaj attım size. |
|
Başa dön |
|
|
Hga1c Yeni Üye
|
Tarih: Prş Ksm 12, 2015 1:19 am Mesaj konusu: |
|
|
346nafile yazmış: | Hocam ben farklı şeyler diyeceğinizi ummustum . Çalışma koşulları, iş olanakları vb. açısından. Sonuçta diğer arkadaşların dediği gibi her bölümde birşeyi sürekli yapacağız. Radyolojide de ömür boyu panaromik değerlendirip restoratifte ömür boyu dolgu yapacağız. Diğer bölümde yapilacaklari yukarıda arkadaşlar yazmış zaten.
Bence insanlar mutlu olduğu dalı seçmeli. Klasik olacak ama maalesef gerçek bu . ÖSS'de derece yapıp aile baskısıyla tıp seçip okulu 3.sınıfta bırakıp tekrardan istediği bölüm için ÖSS'ye girmiş arkadaşım var. Mutlu olmadiktan sonra istediğin bölüme gitmedikten sonra istersen Türkiye 1.si ol önemi yok bence. İstediğiniz bölümü yaptıktan sonra para bi şekilde kazanılır zaten.
Uzmanlık bir nevi o dalda uzmanlaşmak kadar biraz da kalan daĺlardan da uzaklaşma anlamına geliyor. Hepimiz fakültede görmüşüzdür ki Bi cerrahi uzmanı kanalı unuturken bir endo uzmani da diş çekmede zorlanabiliyor. Maalesef uzmanlığın dezavantaji da bu. O yüzden kimi "endo pedo iyy" derken kimine çocuklarla ilgilenmek veya kanal yapmak hoş gelebilir. Uzattıysam kusura bakmayın |
Yanlış anlaşılmak istemem ben Endo yazmayın demek istemiyorum tabi ki benim de çok bi fikrim yok sadece duyumlarımı söylüyorum. Söylediklerinize ben de Katılıyorum. Sadece bana gelen duyum o yönde diye aktarma Gereği duydum. Tabi ki her Bölümün kendine has ve sürekli olarak yapılan işleri var illa ki. Her Bölümün de kendi içinde zorluğu da vardır tabii ki ancak Endo ve pedo sanırım biraz daha farklı kulvarda kalıyor sizin de söylediğiniz gibi herkesin kaldıramayacağı bölümler. Ben yaparım diyen insan durmasın zaten sadece bodozlama girecek olanlar iki kez düşünsün anlamında söyledim ki tekrar belirtiyorum bunlar işin içinde olanlardan aldığım duyumlar. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın |
|
Başa dön |
|
|
|