Ana Sayfam Yap

Favorilerime Ekle
 
ANA SAYFA FORUMLAR DERS-NOTLARI DENT-VİDEO DENT-FOTO DUS QUİZ DOSYALAR DENT-İLAN
DUS Yönetmeliği Sıkça Sorulan Sorular DUS Soruları Dent-Etkinlikler Dent E-Books DUS Notları Eğitim Müfradatları
DentDUS Forum :: Başlık görüntüleniyor - Müezzinoğlu: Diş Hekimliği Muayenehanelerinin Kapatılmasına
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Müezzinoğlu: Diş Hekimliği Muayenehanelerinin Kapatılmasına

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2014 EYLÜL DUS
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Dt
DentDus Moderatörü
DentDus Moderatörü


Kayıt:
Mesajlar: 429

MesajTarih: Cum Ekm 24, 2014 9:53 pm    Mesaj konusu: Müezzinoğlu: Diş Hekimliği Muayenehanelerinin Kapatılmasına Alıntıyla Cevap Gönder

Müezzinoğlu: Diş Hekimliği Muayenehanelerinin Kapatılmasına Yönelik Düşüncemiz yok!


Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof.Dr.Taner YÜCEL, 23.10.2014 tarihinde Sağlık Bakanı Dr.Mehmet MÜEZZİNOĞLU ile Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelik hakkında görüşmek üzere bir araya geldi.

Görüşmeye; TDB Genel Başkanvekili Dr.Serdar SÜTCÜ ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay SEVEN’in yanı sıra Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr.Doğan ÜNAL da katıldılar.

Genel Başkanımız Sağlık Bakanlığı’nın ana sınıfı öğrencilerine yönelik başlattığı koruyucu sağlık uygulamalarının önemli ayağında olan flor vernik uygulamasının, ilk defa ülkemizde ulusal bazda bir proje olarak başlatılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Ayrıca Birliğimizin ve Fakültelerden değerli akademisyenlerinde bu projenin hazırlanılışında yer almalarının önemli olduğunun altını çizdi.

Prof.Dr.Taner YÜCEL, görüşmenin ana konusunu oluşturan Yönetmelik değişikliğine yönelik çalışmada Türk Dişhekimleri Birliği’nin yer almaması ve Bakanlık yerine başka şekillerde temin edilmiş olmasının ve ayrıca edinilen bu taslakta geçen hükümlerin mesleğimize ve toplum ağız diş sağlığına getireceği sıkıntıların camiamızda bir infiale neden olduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet MÜEZZİNOĞLU ise genel olarak mesleğimize ilişkin söz konusu yönetmelik değişikliği çalışmalarında TDB’nin mutlaka yer alacağını ifade ederek, her madde üzerinde tartışılabileceğini dile getirdi. Muayenehanelerin kapatılmasına yönelik herhangi bir düşüncelerinin olmadığını, aksine bu mesleğin muayenehane temelli olduğunu ifade eden Sayın Bakan, ancak birden fazla dişhekiminin bir araya gelerek toplu çalışma birimi kurmalarının teşvik edilmesi üzerinde durdu. Meslektaşlarımızın en büyük kaygısı olan meslek dışı kişilerin ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu modellerinin hiçbirinde sermayedar olarak bulunamayacağının ve bunun kabul edilemeyeceğinin altını çizen Sayın Bakan, konuyla ilgili tıp merkezleri ile ilgili bir örnek de vererek, meslek dışı insanların bu merkezlerde bulunmalarının sakıncalı olduğunu vurguladı.

Toplantı sonunda ayrıca TDB olarak orta ve uzun vadede kamu kaynaklarında tasarruf sağlayacak; ağız diş sağlığı konusunda basit, masrafsız önlemler için toplumda farkındalık yaratacak, Bakanlıkları önderliğinde ve TBMM çatısı altında ilgili kişi kurum ve kuruluşların da yer alacağı bir "Ağız Diş Sağlığı Parlamentosu" kurulması ve bu etkinliğin Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası’nda gerçekleştirilmesi teklifimiz, Genel Başkanımız tarafından Sayın Bakana iletildi.

www.tdb.org
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
raised
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Jul 02, 2015
Mesajlar: 1

MesajTarih: Prş Tem 02, 2015 10:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

özel sağlık kuruluşları da dahil mi?
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2014 EYLÜL DUS Tüm zamanlar GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
DENTDUS.COM © 2011 - 2022 :: İlk ve tek DUS portalı :: Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.