Ana Sayfam Yap

Favorilerime Ekle
 
ANA SAYFA FORUMLAR DERS-NOTLARI DENT-VİDEO DENT-FOTO DUS QUİZ DOSYALAR DENT-İLAN
DUS Yönetmeliği Sıkça Sorulan Sorular DUS Soruları Dent-Etkinlikler Dent E-Books DUS Notları Eğitim Müfradatları
DentDUS Forum :: Başlık görüntüleniyor - En iyi diş hekimi bir Türk
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

En iyi diş hekimi bir Türk

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> DentHaber
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Dt
DentDus Moderatörü
DentDus Moderatörü


Kayıt:
Mesajlar: 429

MesajTarih: Çrş Ekm 29, 2014 7:20 pm    Mesaj konusu: En iyi diş hekimi bir Türk Alıntıyla Cevap Gönder

New York Üniversitesi tarafından iki yılda bir dünyanın en iyi estetik diş hekimlerine verilen “The Smigel” ödülü ilk defa bir Türk diş hekimine, Galip Gürel’e verildi

Türkiye'de güzel şeyler olmuyor, biliyoruz. Ama hiç olmuyor da değil. Işte Türkiye'nin, bir Türk'ün başardığı güzel bir işin öyküsü.

Galip Gürel ismini hiç duydunuz mu bilmiyorum. Benim 30 yıllık arkadaşım, dostumdur. Tanıştığımızda İstanbul Yüzme İhtisas su topu takımının oyuncusu, su topu ulusal takımımızın kaptanıydı. 1980'lerde o zamanlar dünyanın en heyecanlı outdoor aktivitelerinden biri olan Camel Trophy'ye katılmış ve Ali Deveci ile beraber Dünya Şampiyonu olmuşlardı.

Tüm bunlar olurken, kimse Galip'in aslında harika bir diş hekimi olduğunu bilmiyordu. Sporcu yönüyle tanınıyordu. Aradan seneler geçti. Baba mesleği diş hekimliğinde Galip Gürel bir dünya markası oldu. Yaptığı icatlarla, geliştirdiği tekniklerle dünyanın her yerinden davetler alan, Amerikan üniversitelerinde misafir profesör olarak ağırlanan bir hekim oldu. Ve önceki gün New York Üniversitesi tarafından iki yılda bir dünyanın en iyi estetik diş hekimlerine verilen "The Smigel" ödülü ilk defa bir Türk diş hekimine, Galip Gürel'e verildi.

Bir Türk'ün, bir yurttaşımızın kendi alanında "en iyi" olması fazla da alışık olduğumuz bir şey değil. Üstelik de Galip gibi asla ön plana çıkmayı sevmeyen, sosyete dişçisi olarak tanıtılmasına karşın aslında ağırbaşlı bir ilim insanı olan ve pek fazla fakir hastayı tedavi eden birinin bu ödülü sessiz sedasız alması daha da güzel. Galip'in bu devasa başarıyı dahi duyurmaya utanacağını bildiğim için bunu yazmak istedim.

Türk ilim adamlarına mükafat

Galip Gürel merasimde yaptığı konuşmada, "Dünyanın nihayet senelerde geçtiği kaotik süreçte, bu ortamın düzelmesi için sevgiye ve eğitime her zamankinden daha fazla gereksinim olduğunu düşünüyorum. Dünyadaki bütün bireyler yaptıkları işin en iyisini yapmaya çabalamalı ve bunu evrenselleştirmeli. Ben de bu konuda fazla sevdiğim ülkem Türkiye ismine kendi konum olan diş hekimliğinde böylesi bir misyonu gerçekleştirdiğime inanıyorum. En azından yaptığımız işi dünya standartlarında kabul görecek seviyelere çıkarmayı ve bu sayede ülkem Türkiye'nin ismini dünyaya duyurmayı başarabiliyoruz, ne mesut bizlere" diye söyledi.

Aslında yapmamız gereken bu. Herkes kendi alanında dünya çapında olmaya çalışmalı. Olamasa bile kendinden sonrakilerin yolunu açar.

Türk ilim insanına devasa mükafat!

Kaynak:Haberturk
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> DentHaber Tüm zamanlar GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
DENTDUS.COM © 2011 - 2022 :: İlk ve tek DUS portalı :: Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.