Ana Sayfam Yap

Favorilerime Ekle
 
ANA SAYFA FORUMLAR DERS-NOTLARI DENT-VİDEO DENT-FOTO DUS QUİZ DOSYALAR DENT-İLAN
DUS Yönetmeliği Sıkça Sorulan Sorular DUS Soruları Dent-Etkinlikler Dent E-Books DUS Notları Eğitim Müfradatları
DentDUS Forum :: Başlık görüntüleniyor - Diş Hekiminden Hastaya Yumruk!
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Diş Hekiminden Hastaya Yumruk!

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> DentHaber
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Dt
DentDus Moderatörü
DentDus Moderatörü


Kayıt:
Mesajlar: 429

MesajTarih: Prş Tem 09, 2015 2:26 am    Mesaj konusu: Diş Hekiminden Hastaya Yumruk! Alıntıyla Cevap Gönder

İzmir’in Dikili İlçesi’nde yaşayan 56 yaşındaki Ahmet Cemal Bayır, tedavi için gittiği ancak anlaşmazlık yaşadığı diş hekimi K.R.’nin yumruklu saldırısına uğradığını öne sürdü. Savcılığa giderek şikayetçi olduğunu söyleyen Bayır, hakkını hukuki yollardan sonuna kadar arayacağını söyledi.
Adliyeden emekli müdür, evli ve bir çocuk sahibi Ahmet Cemal Bayır, geçen 1 Temmuz’da, diş ağrısı şikayetiyle sağlık ocağına başvurdu. Yapılan kontrol sonrası kanal tedavisi yapılması gerektiğini öğrenen Bayır, enfeksiyona karşı yazılan ilaçlarını almak için aynı gün eczaneye gitti. İlaçlarını alan Bayır’ın tavsiye istemesi üzerine eczacı kendisini diş hekimi K.R.’ye yönlendirildi.

Tedavisine başlanan Bayır, iddiaya göre, randevunun ikinci günü diş hekimince tartaklandı. Olay yerine gelen emniyet güçleri, tarafları ayırarak ifadelerini aldı. Güvenlik kameralarına el koydu. Bayır, savcılığa giderek diş hekimi K.R.’nin yumruklu saldırısına uğradığını, gözünün morardığını söyledi.

Yaşananları anlatan Ahmet Cemal Bayır, "Öneriyle K.R. adlı diş doktoruna gittim. Film çekti, diş protezimi söktü. Ücretini sordum. 400 lira istedi. Yüksek bulduğumu söyledim ancak dişimin ağrısı ve başka dişçi arayacak durumum olmadığından fazla itiraz etmedim. Ücreti peşin istedi. Yanımda nakit olmadığı için kartla ödeme yaptım.

Bir gün sonraya 2 Temmuz saat 14.00 için randevu verdi. Bu sefer eşim ile gittim. Tam tedaviye başlayacakken, tedavi sonrası çıkarttığı eski protezimi takıp takmayacağını sordum. ’Bu protez artık olmaz’ dedi. Ben yeni protezin kaça olacağını sordum. ’1500- 2 bin lirayı geçer’ dedi. Emekli biri olduğumu ve hazırlıklı olmadığımı, sadece kanal tedavisi için geldiğimi, yeni protez yaptırmak istemediğimi söyledim.

’Kanal tedavisini yapın eski protezimi de geri takın, ben gerekirse ileride yeni protez yaptırırım’ dedim. ’Hayır bu benim hekimlik ahlakıma sığmaz, eski protezi geri takamam’ dedi. ’Ben bu şartlar altında senin dişini yapmıyorum; sen benimle münakaşa etmeye gelmişsin, nereye istiyorsan git’ dedi. O zaman ödediğim parayı geri istedim. Tartışma çıktı, ’Ben bir avukatı öptüm şimdi sizi de öpeceğim’ deyip üzerime yürüdü. Yüzüme bir yumruk vurdu. Eşim araya girdi. Onu da iterek yere düşürdü. Beni yerde tekmeledi" dedi.

Diş hekiminin hakaret ettiğini de öne süren Bayır, "Verdiğin 400 lirayı çektiğim ağız kokuna say’ dedi. Hakkımızı hukuk yoluyla sonuna kadar arayacağız. Gerekli müracaatları yaptık. Avukatımızı tuttuk" diye konuştu.

Bayır’ın eşi 55 yaşındaki Fevziye Bayır, "Olay anında eşimin yanındaydım. Darp edildiğini görünce yardım etmek istedim. Ameliyatlı olduğumu söyledim. Yaptığının bir doktora yakışmadığını söyledim. Araya girmeseydim daha büyük şeyler olabilirdi. Bu arada beni de iterek düşmeme neden oldu" diye konuştu.

"KARŞILIKLI DARP OLAYI YAŞADIK"

Konuyla ilgili konuşan Diş Hekimi K.R. ise "Hasta bana yoğun diş ağrısı ile geldi. Hemen kendisine gerekli ilgiyi gösterip tedavi sürecini başlattım. Tedavi sürecinde diş ağrısı da geçti. Daha sonra ağrısı geçince aldığım tedavi ücretine itiraz etti. Tartıştık ve bana işyerimde ’lanlı, şerefsizli’ kelimeler kullanarak hakaret etmeye başladı.

’Bana lan mı diyorsun?’ diye defalarca sordum. ’Evet lan diyorum’ diyerek hakaretlerine devam etti. Yapılan hakaretin sonrasında da karşılıklı darp olayı yaşadık. Ben mesleki olarak, diş hekimi olarak ağız kokusuna dayanabilirim. Ancak hakarete, mesleğime ve kazandığım ekmek parasına hakaret eden zihniyete asla tahammül edemem, etmek zorunda da değilim" dedi.

http://www.gazetedoktor.com/haber/dis-hekiminden-hastaya-yumruk-iddiasi_h24.html
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
immunolog
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt:
Mesajlar: 23

MesajTarih: Cmt Tem 11, 2015 3:10 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

idolümsün deedeeeeeeeeeeeee...................
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> DentHaber Tüm zamanlar GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
DENTDUS.COM © 2011 - 2022 :: İlk ve tek DUS portalı :: Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.