Ana Sayfam Yap

Favorilerime Ekle
 
ANA SAYFA FORUMLAR DERS-NOTLARI DENT-VİDEO DENT-FOTO DUS QUİZ DOSYALAR DENT-İLAN
DUS Yönetmeliği Sıkça Sorulan Sorular DUS Soruları Dent-Etkinlikler Dent E-Books DUS Notları Eğitim Müfradatları
DentDUS Forum :: Başlık görüntüleniyor - 2016 Dus dava süreci ve dikkat edilmesi gereken hususlar
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

2016 Dus dava süreci ve dikkat edilmesi gereken hususlar

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> Dent-İlan
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Varolcihan
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Jan 11, 2014
Mesajlar: 35

MesajTarih: Pzr Eyl 10, 2017 9:02 pm    Mesaj konusu: 2016 Dus dava süreci ve dikkat edilmesi gereken hususlar Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun,umarız sakin bir sonuç ve tercih dönemi geçirir,hayallerinize kavuşursunuz.

Yaklaşık 1300 meslektaşımızın bulunduğu Dus 2016 dava süreci bilgilendirme platformu facebook grubunda bu konuyu 6-7 ay önce açacaktık fakat unutulur gider,aynı hatalar tekrarlanır,aylarca boş oturmak, işsiz beklemek zorunda kalabilirsiniz diye şu an yazmaktayız.

Eylül 2016'da

Sınav bitti,ÖSYM yine şaşırtmadı,komik denebilecek seviyede yanlış sorular olduğu gibi,ekollere göre,dershanelere göre bile doğruluğu yanlışlığı tartışılan sorular vardı.Forumda ister istemez tansiyon arttı,saygı sınırları zaman zaman aşıldı,merak eden arkadaşlar geçen sene ekim ayındaki postları inceleyebilirler.

Derken dava açıcam,açılın diyen arkadaşlar o hırsla olaya el attı ve tabi özel kurumlar,özellikle hangisi olduğu malumunuz dershane,soruların yanlışlığı konusunda referans oluşturup 10 günlük itiraz süresinde ösym'ye iletti.Ayrıca dava açan arkadaşların bir kısmını da yönlendirip,çok sayıda dava açılmasını önlemeye çalışmışlar ,ki bu durumda bile aylarca bekledik.

Zamanlamasını tam hatırlamamakla birlikte ÖSYM 2 sorunun yanlış olduğunu iptal edildiğini açıkladı.Peki ya kalan 6 soru ?Derken davalar açıldı.3 ayrı davacı tarafından kurum avukatı aracılığı ile bu 6 soruya dava açıldığını öğrendik(aslında 4 dava açılmış, bunu aylar sonra öğreneceğiz)

E tabi davalardan sonra forum duruldu,bekleyiş başladı ama adalete güvenimiz sonsuz,bu kadar insanın hakkı var ortada,sallamazlar falan diyoruz.Sonradan öğrendik ki bizim davalar 1 ay mahkemede boş boş beklemiş,avukat arayıp sormamış,davacılar bihaber.

Davanın farkına varılması,bizlerin homurdanmaya başlamasının,avukata ulaşmasının ardından, davaların birleştirilme süreci ile başladı.Bizim davacı arkadaşlar bir şekilde buraya kadar olan süreci takip edememiş,kimi adsm'de yoğun tempoda çalışmakta, tüm izinlerini tüketmiş, kimi "psikilijim biziliyir,bin ilgilinimim" deyip kenara çekilmiş.Ama ortak noktaları Ankara'da ikamet etmiyor oluşları,ve dolayısıyla dava ile ilgilenememeleri.

Velhasıl baktık bu iş böyle olmayacak,dava ile ilgilenebilecek,Ankara'da ikamet eden veya gelip gidebilecek arkadaşlarla facebook üzerinden tanışıp bir ekip oluşturduk. E tabi çoğumuz yeni mezun,adliye nedir dava nedir bilmeyen adamlarız.Ama bir şekilde bu işin de çözülmesi lazım.

Avukattan başladık,aradık,görüştük, peşinde koştuk.Ama nafile,tus da davalık, avukat tüm enerjisi ile tusa yüklenmiş durumda.Bizimki stajyer avukatların elinde,oradan oraya.Araya avukatın hemşehrisini mi sokmadık,akrabalarına mı ulaşmadık,neler neler Smile

Sesimizi duydular, durumun da farkındalar,kusura bakmayın bu kadar beklenmemesi lazım vs.dediler.Tamam dedik geçmişi sildik,su sınav bir an önce açıklansın.

Ankaradaki mahkemelerde dava dosyası birleşecek, dava tek elden yürüyecek davacılara ulaşmanız lazım dediler,büyük kısmına ulaştık ulaşamadığımız arkadaşa da avukat ulaştı.Oh dedik davalar birleşti,derken sonradan duymaya aşina olduğumuz o söz döküldü avukatın dudaklarından,
"dava 1 aya sonuçlanır arkadaşlar."


Deeerken,Kocaeli'de bir mahkemeden başka bir dava,başka bir davacı çıktığı, bizim birleştirilen davaların bu davayı bekleyeceği haberi geldi.Bizim birleşen davalar sonuçlansa dahi,diğer davadaki adli süreç devam ettiğinden sonuç 1 ay ertelenebilir dendi.Açık kapı da bıraktılar ama,4. davacıya ulaşın, davasını geri çeksin süreç birleşen davalarla devam etsin.Eldeki tek bilgi davanın kocaeli'de açılmış olması.Bu arada twitterdan yardırıyoruz,#osymdusuacikla vs,olsa olsa kocaeli dhf'dendir davacı diyerek arkadaşa ulaştık,dava açtığı sorular zaten davalık olan sorular,geri çekmesi gerektiğini anlatıyoruz falan ama nafile.1 hafta uğraştırdı, bir daha ararsanız savcılığa vericem'e kadar geldi olay.Velhasıl tekrar aradık konuştuk, birkaç ufak şart koşarak davayı geri çekti.

Bitti mi? yok. Davanın geri çekildiğini ankara ekibimiz mahkeme başkanına iletti,bu sırada mahkemenin bu konudaki ilk davasının bizim davamız olduğunu,tecrübelerinin olmadığını bizzat başkan beyden öğrendik.Hani aslında eğlence yeni başlıyor, avukatın ezber söylemiyle, dava 1 aya sonuçlanıyordu.

Tekrar beklemeye başladık ama maymun gözünü açtı tabi bi kere, mahkemeye rahat vermiyoruz, telefonlar sürekli çalıyor, katip numaralarımızı ezberlemişti, biz de eşin dostun telefonundan aramaya başladık.

Derken katip demez mi ÖSYM belgeleri eksik gönderdi. Avukatı aradık,dedik böyle böyle,ÖSYM ile iletişime geçti, 1 haftada eksik belgeler tamamlandı.Artık bilirkişilere intikal edecek,onlar karar verecek,ÖSYM nin itirazı beklenecek,avukat hala 1 ay diyor.

Sorular bilirkişilere ulaştı ulaşmasına ama bu duruma gelene kadar 3 kez bilirkişiler soruları almış, rapor hazırlıyormuş haberi aldık.

Bilirkişiler raporları oluşturdu mahkemeye gönderdi, ama eksik var.Hala bekliyoruz.Mahkeme başkanıyla dirsek temasındayız,gelsin raporlar davayı bitireceğim diyor.

Bir akşamüstü bir haber,tus ve dus açıklandı, dava bitmeden sonuç yok diyen ÖSYM sonuç açıkladı, sonradan sehven demelerine mi yanalım,sonucu öğrenmiş olmamıza mı sevinelim bilemedik.Sonradan dava sonuçlandı ÖSYM tekrar açıkladı,tercihler başladı vs.

Aylarca bekledik ya hani,büyük kısmı boş yere,dedik bize bi kolaylık yaparlar,işe başlarız, sonradan güvenlik soruşturması yapılır.Bakanlığı aradık,tkhk başkanına ulaştık, kanun belli diyorlar, ohal var,sizin durumun çözülmesi için yeni KHK lazım.Derken 2 ay da güvenlik soruşturmasını bekledik.

Öyle böyle başladık çalışmaya, ama içimiz rahat da değil,ÖSYM kararı temyize gotürmüş, başka bir dava açılmış, iptal edilen soruların herkes için doğru sayılmaması, değerlendirme dışı bırakılması ile ilgili.Tekrar sonuç açıklandı, tekrar tercih yapıldı, tekrar yerleştirmeler oldu,yer değiştirenler,yeni yerleşenler derken Dus 2017'ye kadar geldik ama,her an yeni bir haber de duyabiliriz endişesi yok değil.

Geçen sene elimizde olmayan sebeplerden ötürü içersinde bulunduğumuz bu serüvenin sizlere yol gösterici olması umuduyla,sizlerle kliniklerde çalışacağımız günleri, çömezini bekleyen her çömez gibi, sabırsızlıkla bekliyoruz,olası dava sürecinde de,yoğun mesailerimiz elverdiğince yanınızda olmaya çalışacağız,sağlıcakla kalın.

DUS 2016 Dava ekibi


En son Varolcihan tarafından Pts Eyl 11, 2017 2:19 am tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
pertekk_165
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt:
Mesajlar: 38

MesajTarih: Pzr Eyl 10, 2017 9:47 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

2016 dusuna girmiş bu sürecin bütün streslerini yaşamış biri olarak inş bu sene bu tür olay yasanmaz. Ama bunun için her kafadan bi ses çıkmaması lazım. Yanlış sorular inş hiç olmz ama olursa da kaç tane itiraz olursa birleşilip ortak itiraz edilecek sorular çıkarılsın ve bir kişi adına dava açsin. Bu iyiliği herkes birbirine yapsın. herseyi beraber yaşanıyor kimse bencillik yapmasın. Ve dersane sizin esas bağlı olduğunuz yer değil. Arkadasınızı bilgilndirin. Sonra haxıran geliyo ve hala işe başlamayı bekliyor olursunuz.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Varolcihan
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Jan 11, 2014
Mesajlar: 35

MesajTarih: Cum Ekm 06, 2017 9:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Gördüğüm kadarıyla dava süreciyle ilgili herkes bir kurtarıcı bekliyor,sizi sizden başkası kurtaramaz arkadaşlar.2016 dava ekibi olarak gerekli yardımı yapmaya mesailerimiz elverdiğince hazırız.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> Dent-İlan Tüm zamanlar GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
DENTDUS.COM © 2011 - 2022 :: İlk ve tek DUS portalı :: Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.