Ana Sayfam Yap

Favorilerime Ekle
 
ANA SAYFA FORUMLAR DERS-NOTLARI DENT-VİDEO DENT-FOTO DUS QUİZ DOSYALAR DENT-İLAN
DUS Yönetmeliği Sıkça Sorulan Sorular DUS Soruları Dent-Etkinlikler Dent E-Books DUS Notları Eğitim Müfradatları
DentDUS Forum :: Başlık görüntüleniyor - Dava hakkında
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Dava hakkında

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2018 DUS
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Karas
Çömez Üye
Çömez Üye


Kayıt: Aug 20, 2017
Mesajlar: 82

MesajTarih: Prş Eyl 20, 2018 4:57 am    Mesaj konusu: Dava hakkında Alıntıyla Cevap Gönder

Hepimize geçmiş olsun öncelikle arkadaşlar. Geçen sene dava sürecini takip etmiş biri olarak bir şeyler yazmak istiyorum. Hepimiz adaletli bir şekilde bu sürecin tamamlanmasını hatalı soruların iptal olmasını istiyoruz ama maalesef süreç öyle işlemiyor. Geçen sene olan olayları dinledikten sonra bence siz de bu süreci en temiz ve kısa şekilde atlatmak isteyeceksiniz eminim. Bir kere şunu söyleyeyim hatalı olduğunu düşündüğünüz, dünyanın en geçerli kitabında referans bulduğunuz soru eğer bilir kişi iptal etmiyorum derse iptal olmuyor. Hemen bir örnek soru geçen seneden:

Pedodonti
Klinik Bilimler 76. Soru


I. Sınıf I molar ve kanin interdigitasyonu
II. 2 mm anterior ve posterior overjet
III. 2 mm anterior overbite
IV. Orta hatların uyumu
7 yaşındaki bir çocuk, ideal dental oklüzyon kriterlerini taşımak için yukarıdakilerden hangilerine sahip olmalıdır?
A) I ve IV
B) II ve III
C) III ve IV
D) II, III ve IV
E) I, II, III ve IV

Cevap hepsi. Hepimiz 7 yaşında keserleri sürmeye başlamış bir çocukta 2 mm overbite overjet olamayacağına eminiz ama soru iptal olmadı.

Geçen yıl data yanılmıyorsam 8 soruya hatalı diye referans gösterdi ama dava açmayacağını söyledi. Böyle olunca bir araya gelinip datanın her yıl davalarıyla ilgilenen avukatıyla dava açmaya karar verildi. Datanın avukatı 30.000 lira isteyince o kadar paranın toplanılamayacağı düşünüldü bir başka avukatla görüşüleceği söylendi. Başka referansı olup itiraz edilmesi gerektiğini düşünülen sorular da eklendi tam 14 (ON DÖRT) soruya dava açılacağı (sonradan öyle olmadığını öğreneceğiz) söylendi ve bir WhatsApp grubu kurulup oradan avukat ve süreç için para toplanılacağı ve süreçle ilgili bilgilerin bu gruptan paylaşılacağı söylendi. Grupta para gönderen çok az kişi olmuş, ben gruba girdiğimde herkes durum nedir diye soruyor kimse cevap alamıyordu. Meğer ilk bir kaç gün para gönderenleri, dava açacağını söyleyen kişi başka bir gruba almış ve sadece onların dava hakkında bilgi almaya hakkı olduğuna karar vermiş ve böylece işkence başlamış oldu. Kasım ayının sonuna kadar kulaktan dolma yazılanlar dışında HİÇBİR bilgi alamadık. Sonra bir şekilde davacının adı ortaya çıktı, yalnızca yanlış yaptığınız sorulara dava açabildiğiniz için soruları bir başkasıyla paylaştığını söyledi ama o kişi meğer dava açmamış. Bunlar dışında datanın referanslarına dava açan 3 kişi daha varmış başka başka şehirlerden,ikisi bir süre sonra davalarını geri çekmiş biri daha bilirkişiden bile haberdar değil hiç ilgilenmemiş. Derken sorular 15 ARALIKTA bilirkişiye gidebildi ancak. Sonuç 5 soru iptal oldu.Sonuçlar Ocak sonunda açıklandı, tercihler Şubat ayında alındı, güvenlik soruşturması derken insanlar MAYISta ancak okullarına gidip başlayabildiler. Yani neredeyse koskoca bir öğretim yılını kaçırmış olarak başlayabildiler ancak. Sizce bunları yeniden yaşamaya gerek var mı?
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Karas
Çömez Üye
Çömez Üye


Kayıt: Aug 20, 2017
Mesajlar: 82

MesajTarih: Prş Eyl 20, 2018 5:10 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Buna rağmen hala ne olursa olsun dava açacağım diyen biri varsa diye de bir kaç tavsiye eklemek istiyorum.

Lütfen dava değil itiraz yolunu seç, itiraz ettiğin sorular iptal olmazsa dava ile iptal olma ihtimali çok çok düşük.

Eğer Ankara da yaşamıyorsan dava açma, çünkü süreç tebligatlarla yürüyecek ve başka bir şehirde yaşıyorsa bu her tebligatta fazladan 1 hafta bekleyeceğiz demek oluyor.

Eğer çalışıyorsan ya da dava süresince çalışmayı düşünüyorsan dava açma çünkü binlerce kişi sana sürekli bir gelişme olup olmadığını soracak ve çalışıyorum ilgilenemiyorum diye cevap verdiğinde neden açtın dava o zaman diye suçlanacaksın.

Gerçekten çok yakının olan bir avukat yoksa inanıp güvenip onunla dava açma. Bu gibi davalar idari mahkemede görüldüğünden öyle duruşma vb gibi süreçlerle değil daha çok tebligatlar üzerinden yürüyeceğinden, az emekle çok para diye düşünen avukatlar süreçle ilgili tecrübesi olmasa bile davayı almak isteyecek. Geçen seneki avukat davayı SEHVEN sağlık bakanlığına açmıştı ilk olarak gerisini siz düşünün.

Ve eğer buradan açık açık her şeyi herkesle paylaşmayacaksan lütfen dava açma. Çünkü bilinmezlik içinde aylar geçirmek hepimiz içn çok zordu, binlerce insanın ahını bir de sen alma.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2018 DUS Tüm zamanlar GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
DENTDUS.COM © 2011 - 2022 :: İlk ve tek DUS portalı :: Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.