Ana Sayfam Yap

Favorilerime Ekle
 
ANA SAYFA FORUMLAR DERS-NOTLARI DENT-VİDEO DENT-FOTO DUS QUİZ DOSYALAR DENT-İLAN
DUS Yönetmeliği Sıkça Sorulan Sorular DUS Soruları Dent-Etkinlikler Dent E-Books DUS Notları Eğitim Müfradatları
DentDUS Forum :: Başlık görüntüleniyor - Ege Üniversitesi
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Ege Üniversitesi

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2016 DUS
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
aykutcelikdt
Çömez Üye
Çömez Üye


Kayıt: May 02, 2016
Mesajlar: 87

MesajTarih: Cmt Ekm 29, 2016 9:56 pm    Mesaj konusu: Ege Üniversitesi Alıntıyla Cevap Gönder

Bölümler hakkında bilgi verebilirsiniz
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Hilumpulmonalis
Uzman Üye
Uzman Üye


Kayıt: Oct 03, 2015
Mesajlar: 407
Konum: izmir

MesajTarih: Cmt Ekm 29, 2016 11:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ege mezunu olarak bilgi vereceğim uzmanlıkta görülen muamele ve uzmanlık maaşları konusunda çok bilgim yok.
hiyerarşinin boy gösterdiği bir fakültedir.özellikle protezde hoca gelince asistanlar ayağa kalkıyorlardı.hocaya hastamı göstermek istediğimde asistana anlatırdı bütün yorumlarını ben orda yokmuşum gibi davranırdı.ama bence en çok protezde böyle.diğer bölümler için o kadar çok olduğunu düşünmüyorum.bence yeterli bir bölüm.fakat protez sadece hocaya bakmıyor biliyorsunuz lab da bir o kadar önemli.ama diğer fakültelere göre çok sorun yaşatmaz.
pedo anaç bir bölümüydü.genellikle bayan asistanlar vardı.stajda keyifliydi.hocaları da genel olarak severdim.sosyal hocalardı.sert görünen 2 hoca vardı.ama arkadaşlar şunu unutmayın doktora ve uzmanlıkta artık dişhekimi olduğunuz için hoca elbetteki daha çok şey bekleyecek sizden.okula doktoraya başvuran öğrenciler genelde bu bölümü seçerlerdi.pedo isteyen arkadaşlar için iyi bi seçenek bence.
cerrahide çok ultra öte cerrahiler yoktu.kistçiydi hocalar.kist ameliyatı,implant,ogmentasyon,gömük vs sık dolaşırdı.ortamı da güzeldi.bazı fakültelerde cerrahinin çok sert ve soğuk ortamları olduğunu okudum.ege de pek öyle değildi.bir tane sert bayan hoca vardı.bir ameliyat yaparsa gelip herkesin gözlemlemesini isterdi,eğitim adına.genel anestezi ve ortognatik yok.lokal anesteziyle yapılan işlemler görebilirsiniz.serbest piyasada da uygulayacağınız genel olarak bunlar zaten.
perio,bence ege tercih edilebilir.bölümdeki asistanlar öğrendiklerini yeterli buluyorlar.
endo,okulun bence en rahat yerlerinden biriydi.hocaları çok sert değil.pek spesifik hiyerarşik ve despot değildi.
orto,direk okulun en rahat yeriydi.kimse öyle sinir küpü dolaşmaz,9 da klinikte ol yeter,kıyafetine falan kimse karışmaz.biraz yer kapmaca olurdu ünit sayısı az olduğu için.çok severdim ortoyu valla ne yalan söliyim.verdikleri işler falan çok hafif olurdu.
tedavi,disiplin diye ölüp biten bana beyaz çorap ve ayakkabı aldıran bölümdür(hocalar öyle istiyodu)fakat uzmanlığı bitiren 2 asistanın uşak üniversitesine yard doç olarak gittiğini işittim geçen gün.seçecek arkadaşların darısı başına Smile asistanlar daha çok klinikte stajda durur geri kalan zamanda hasta bakarlardı.her fırsatta atar yaparlardı.
radyoloji benim bebeğimdi yaaa.asistan çıkar 15 dkda bir sigara molası verirdi.imzalı röntgen kağıtları bırakırdı düşünceli bebeklerim.azar falan pek görmedim.klinik çok şeker geçer sonra sözlüde altımıza ederdik.ebesine kadar sorarlardı. bence oral istiyorum diyen arkadaşlar gidebilir hani.sağlık bakanlığı kontenjanı olsa ben yazardım.garip bir şekilde erkek hoca yoktu.hocalarda iyiydi yani gidip muhabbet bile edilebilir.
endoyla perioyu kısa yazdım fakat bi arızası yoktu o bölümlerin yani yazınca pişman olunmaz diye düşünüyorum o yüzden kısa yazdım.genel olarak asistanların derdi kimse birşey öğretmiyor idi.ege de baya hoca var gençler.hastada çok.ama bişey öğretme işi lisede kaldı.hocalar ancak rehberlik ediyor.genelde daha kıdemli asistan size birşey öğretiyor.aranızı iyi tutun yani. bu yüzden büyük üni merakım ortadan kalktı açıkçası.umarım faydalı birşeyler yazmışımdır.aklıma gelirse gene yazacam tabiki 🙃
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Hilumpulmonalis
Uzman Üye
Uzman Üye


Kayıt: Oct 03, 2015
Mesajlar: 407
Konum: izmir

MesajTarih: Cmt Ekm 29, 2016 11:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

haaaa birde gençler izmirde güzel yer unutmayın bunu.11 yılım geçti.ayrılınca gözümde tütecek.fakat özelde piyasası baya kötü o yüzden uzmanlığa kaydım açıkçası.şimdi ege hakkında bilgi verirken böle gözümde tüttü ege.okurken söverdim baya.entegreyle falan canımızı çıkardılar.hayatımda o kadar stresli bir dönem daha yaşamadım açıkçası.ama izmiri seversiniz yani.yazın haftasonu çeşmeye foçaya seferihisara gidersiniz.kışın alsancak,karşıyaka, bostanlı gezersiniz.yazı çok sıcaktır ama gider sahillerine atarsınız kendinizi,kışın kar falan olmaz kendinizi eve hapsetmezsiniz.egenin kampüsü de bütün halindedir.üniversitenin içi de güzeldir.valla bırakıp gitmek hiç gelmiyor içimden😫
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Dthsn35
Çömez Üye
Çömez Üye


Kayıt: Mar 07, 2014
Mesajlar: 88

MesajTarih: Cmt Ekm 29, 2016 11:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Abi gerçekten güzel özetlemiş. Benim bildiğim de asistanlar genel olarak 3-4 bin arasında alıyordu diye duydum.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
dawye
Çömez Üye
Çömez Üye


Kayıt: Apr 21, 2014
Mesajlar: 92

MesajTarih: Pzr Ekm 30, 2016 12:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Egeden nefret ederim özellikle protezden uzak dur..
Smile)
_________________
vazgeçme erteleme
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
hotaruuu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Jun 16, 2016
Mesajlar: 224

MesajTarih: Pzr Ekm 30, 2016 7:08 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Cerrahiden bir asistanla konuşmuştum, pek önermemişti. Perio için asistan ortamında sıkıntılı olan kişiler var dedi. Ama rahatmış.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Hamlet
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Oct 28, 2016
Mesajlar: 25

MesajTarih: Pzr Ekm 30, 2016 6:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Cerrahi:uzmanlık okumanıza gerek olmayacak işler öğrenirsiniz.İlk sene öğrenci ile ilgilenilir.Sonra gömük.Giderken bir iki kist implant sonra bay.güç savaşları başlamıştı.4 bine yakın maaşları.
Protez:hocasına göre dev de olursunuz yok da olursunuz.Yeni hocalar gerçekten çok aktif ve bir çok şey öğrenebilirsiniz.Ama dinazorlar özellikle kadın olanlarıyla allahdan sabır dilenerek çalışılır.
Oral:en büyük oral kürsülerindendir.Her hoca birşeyde uzmandır.Öğrenmek isteyene iyi ama banane ya diyeni de zorlamazlar.Haftada bir iki nöbet bolca sunum tıp ile ortak konseyde hasta değerlendirmesi rutin işler.4bine yakın alıyorlarmış.
Tedavi:cidden yetersiz uzmanlık için diye duymuştum.istediğiniz malzemeyi bulamayabiliyormuşssunuz.sürekli hasta baktırıp döner kastırıyorlarmış.Hocasına göre vaka yapalım diye tutturursanız bir şey öğrenebilirsiniz.yoksa pek de öğretici değillermiş.
Endo:sürekli hasta bakmaca.ünitler yetersiz o yüzden bir hastanız gelmezse neden ünit boş muhabbeti bile oluyormuş.Hocasına göre yine gelişirsiniz.apikal cerrahi yapanlar kök hücreyle çalışanlar filan var.
Perio:çok kalabalık oldu.ama bence her işi en iyi yapan bir hoca bulabilirsiniz.Gidip bakacağım deyince de terslemezler.egenin en iyi bölümü ne derlerse perio derim.4 bine yalın yine maaşları.yabancı uyruklu da 1bin alıyormuş.
Pedo:tripli insan gerçekten çok fazla.asistanlar bile en son birbirine güç gösterisi yapar olmuştu.sedasyonlu hasta bakan bir hoca var onun dışında genel anestezi için tıpta birgün hasta bakılıyor.çok zorlayan hocaların olduğunu duymuştum.
Ortodonti:gerçekten güneşin batmadığı klinik.fakültenin havasından farklı bir hava var.aromalı kahve kokuyor içerisi.rahattırlar öğreticidirler.ama ortognatik cerrahi olmayınca çok kompleks ortodontik tedaviler de olamıyor.Baks derdi var yine.
Yeni bina yapılıyor.senelerdiiiiir.ama 1 seneye biter artık diyorlar.o zaman daha az sıkıntı yaşanır umarım.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
diti
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Dec 12, 2015
Mesajlar: 24

MesajTarih: Pzr Ekm 30, 2016 7:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Pedodontide sedasyonla aktif sekilde calisan tek hoca özant hocaydi ve kendisi fakülteden ayrilmisti gecen senelerde. Ondan sonra durum noldu bilmiyorum.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Dthsn35
Çömez Üye
Çömez Üye


Kayıt: Mar 07, 2014
Mesajlar: 88

MesajTarih: Pzr Ekm 30, 2016 7:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

diti yazmış:
Pedodontide sedasyonla aktif sekilde calisan tek hoca özant hocaydi ve kendisi fakülteden ayrilmisti gecen senelerde. Ondan sonra durum noldu bilmiyorum.


Tekrar gelmiş sanırım hocam. Gecen gün klinikteydi. Smile
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2016 DUS Tüm zamanlar GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
DENTDUS.COM © 2011 - 2022 :: İlk ve tek DUS portalı :: Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.