Ana Sayfam Yap

Favorilerime Ekle
 
ANA SAYFA FORUMLAR DERS-NOTLARI DENT-VİDEO DENT-FOTO DUS QUİZ DOSYALAR DENT-İLAN
DUS Yönetmeliği Sıkça Sorulan Sorular DUS Soruları Dent-Etkinlikler Dent E-Books DUS Notları Eğitim Müfradatları
DentDUS Forum :: Başlık görüntüleniyor - EGE PROTEZ
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

EGE PROTEZ

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2016 DUS
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
protetik
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Jan 07, 2017
Mesajlar: 1

MesajTarih: Cmt Oca 07, 2017 6:58 pm    Mesaj konusu: EGE PROTEZ Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar Ege Protezde 1 senem doldu,2015 Dus ile gelmiştim.Bu sene sınav sonuçları açıklandı ve benimde yaklaşık 1 sene önce yaşadığım tercih telaşını şuanda yaşıyorsunuz. Birçok kişi bana ulaşıp bölüm hakkında bilgi alıyor fakat ulaşma imkanı olmayan meslektaşlarım için buraya genel bilgileri yazmamın iyi olacağını düşündüm.

1-)Öncelikle bölüm hakkında genel olarak çok negatif yorumlar duyuyorum;çok zor olduğuna,bitirilemediğine,hocaların çok zorladığın kesinlikle gidilmemesi gerektiğine dair birçok söylenti var. Bunları kim söylüyor bilmiyorum ama kesinlikle öyle olduğunu düşünmüyorum. Her zaman bir şeylerden şikayet eden insanlar olacaktır. Bugün "su ürünleri" okuyan biri ile konuşsanız bölümünün inanılmaz zor olduğundan bahsedecek ve birçok şikayette bulunacaktır bunu göz ardı etmeyin. Benim 1. tercihimdi açıkçası çok fazla araştırmamıştım ama tekrar sınava girsem tekrar 1. tercihim yaparım.

2-)Bölümde şuanda 7 duslu 10 doktoralı var. Daha önce bitirip giden 3-4 duslu arkadaşımız var.Bölümümüzde 14 prof 2 doç var.Doktoralı duslu ayrımı yok bölümde.(Bazı hocalar dusu bazıları doktorayı daha çok sevebilir ama bunlar pratik olarak yansımıyor.) Asistanlar arasında duslu doktoralı ayrımı yok.

3-)2015 de 4 duslu alındı. Sıralamalar yaklaşık 105-170-210-240 sıralamalarında hepsi Yök. Bu sene 3 kontenjan var sanırım fakültenin genel kontenjanlarını geçen sene ve bu sene göz önüne alın bence çünkü illa ege olsun diyen arkadaşlarımız var.

4-) 4. ve 5. sınıf asistanları sadece kendi sınıfına, 1-2-3 asistanları iki sınıfa giriyor 1-2,1-3,2-3. Genel olarak hocanızın baktığı sınıfa giriyorsunuz hocaların sorumlu olduğu sınıflar sabit. İstisnai durumlar olabiliyor. Günün yarısı öğrenci görevi diğer yarısı kendi hastanız,teorik dus dersi,teorik öğrenci dersi,nöbet vs. oluyor.

6-)Bölümümüzde proteze dair tüm uygulamalar yapılıyor. Tam seramik,lamina,zirkon,implant üstü,teleskop,inley,onley vs. Burada diğer yerlerde de olduğu gibi kendinizi geliştirmeniz size bağlı. Öğrenmek ve yapmak isterseniz yaparsınız ama siz dirençliyseniz kimse size gelipte yalvarmaz 3 sene sonunda metal altyapılı kron,iskelet yaparakta bitirip gidebilirisiniz. Ben teknisyenimizden oldukça memnunum tüm uygulamaları yapabiliyorlar.

5-)Döner sermaye almıyoruz gibi.

6-)En önemlisi hangi bölümü istediğinizi ömür boyu primer olarak yapacağınız işi iyi düşünün unutmayın ki yerleştikten sonra dus sıralamanızın,sonuçların vs. hiçbir önemi olmayak.

Benim aklıma gelen ilk etapta bunlar kafanıza takılan başka genel veya özel sorular olursa cevaplayabilirim. Bol şans.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2016 DUS Tüm zamanlar GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
DENTDUS.COM © 2011 - 2022 :: İlk ve tek DUS portalı :: Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.