|
Yazar |
Mesaj |
dreki Yeni Üye

|
Tarih: Çrş Oca 31, 2018 10:49 am Mesaj konusu: Neden herkes Ortodontist olmak istiyor ? |
|
|
Gerçekten bunu merak ediyorum arkadaşlar neden ? |
|
Başa dön |
|
 |
|
peace6181 Yeni Üye

|
Tarih: Çrş Oca 31, 2018 11:16 am Mesaj konusu: |
|
|
Erkeklerde lacoste gömlek bayanlarda topuklu ayakkabı olabilir 😂 |
|
Başa dön |
|
 |
cemsbond Kıdemli Üye

|
Tarih: Çrş Oca 31, 2018 11:18 am Mesaj konusu: |
|
|
Az ve temiz iş, yüksek ücret, komplikasyon riski düşük, hasta profili nispeten daha iyi |
|
Başa dön |
|
 |
cemsbond Kıdemli Üye

|
Tarih: Çrş Oca 31, 2018 11:29 am Mesaj konusu: |
|
|
Ayrıca diğer branşların aksine ortodonti neredeyse tamamiyle ortodontistlerin tekelinde. |
|
Başa dön |
|
 |
|
kolinmolin Yeni Üye

|
Tarih: Çrş Oca 31, 2018 12:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
..
En son kolinmolin tarafından Prş Oca 24, 2019 9:05 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
 |
dreki Yeni Üye

|
Tarih: Prş Şub 01, 2018 12:39 am Mesaj konusu: |
|
|
7 yıllık Ortodontistim. Gerçekten napoloen iyi belirtmiş . Yukarıda sayılanlar da doğru tabii ki. Ama işler biraz değişiyor bilginiz olsun. 7 sene önce %70 e başlardı mezunlar şimdi 50-40 gibi oranlara düştü. Bu seneler zarfında ortodontist sayısı da %100 arttı.Kliniklere ortodontist başvuru sayıları 20-25 sayılarında. Emax ,zirkonlar popüler oldukça insanlar sağlıktan ziyade hızlı yoldan gülüş tasarımı tercih ediyor. 20 yaş üstü hastalarda azalma olduğu gibi 50 yaş üstünde de artma var garip Ortodonti okumak kolay değildir. Teorik yükü en ağır bölümlerdendir. Hocalarınızın egosuna göre de rahatsızlık seviyeniz değişecektir. Yani demek istediğim bir kelebek etkisine kapılıp güzel puanlarınızı anlamsız değerlendirmeyin.Çantacı bir ortocu 10-15 yere gidiyor genelde her gidişinde hakediş olarakta en düşük 1000 almakta. yani ortalama ayda en az 20bine yakına kazanacaktır. Ancak gidişat böyle değil . 5 sene önce aynı çalışmayla rahat 35 bin diyebilirdim. İstanbuldayım ben, artık gördüğüm kadarıyla pedo ve endo bölümleri daha 1.senelerinde çok iyi kazançlar elde edebiliyolar.Bu artarak devam edecek. Çünkü artık klinikler multidisipliner çalışmaya geçmekteler. 5 sene sonra her klinikte oral diagnozcu olabilir. Dişetine verilen önem de artıyor ,hastalar bir dişteki çekilmeyi bile önemsiyor yavaş yavaş perio değeri de artmakta . Protez her zaman değerlidir . Protez uzmanı olmaınız hasta gözünde çok değerli çünkü insanlar artık diş hekimi değil uzman diş hekimi , prof.dr diş hekimleri istiyorlar. Yani protez okumaya değmez diyenlere aldanmayın. Evet çantacılığı yok ama 3 seneden sonra sabit bir klinikte iyi kazanırsınız ve hastaları en çok mutlu edecek bölümdür . Ama yine de ortodonti okumak kendinizi daha çok geliştirir diğer branşları az çok biliyorsunuzdur. Kendiniz klinik açmayı düşünüyorsanız kesinlikle orto yazın ama çantacı olurum başkasının kliniğinde çalışırım diyorsanız orto yerine endo pedo perio öneririm tabi ortodontist olunca kazanamayacaksınız demiyorum . Beklentileriniz çok yüksek olmasın 5 sene sonra bi endocu kadar kazanınca ben niye derece yaptım demeyin 5 sene sonra buralar değerlenir. |
|
Başa dön |
|
 |
peace6181 Yeni Üye

|
Tarih: Prş Şub 01, 2018 12:51 am Mesaj konusu: |
|
|
Dreki hocam cerrahiye de bi el atsaydınız hazır anlatmışken 😀 |
|
Başa dön |
|
 |
peace6181 Yeni Üye

|
Tarih: Prş Şub 01, 2018 2:11 am Mesaj konusu: |
|
|
Dreki hocam cerrahiye de bi el atsaydınız hazır anlatmışken 😀 |
|
Başa dön |
|
 |
|
dreki Yeni Üye

|
Tarih: Prş Şub 01, 2018 2:55 am Mesaj konusu: |
|
|
En karizmatik meslek branşımız olduğu kesin. Maddi açıdan da sıkıntı yaşamazsınız. Ama çantacı durumları çok yok endo orto pedo kadar en azından. Faküklte yıllarında dışarda çalışmak isterseniz muhtemelen ilk 2-3 sene kanal yapmaya devam edersiniz. Bana kalırsa cerrahi seçmek biraz idealistlik. Çok iyi paralar kazanmak için girmeyin derim. Majör operasyonları yapanınız çok olmayacak zaten. Genel itibariyle gömük kist minör cerrahi işlemler için çağrılırsınız. İmplant için de belki çünkü endosundan ortocusuna pratisyende periocusuna herkes yapıyor.Bu kliniklerin tercihine kalmış gibi gözüküyor. Ben ilerde sadece cerrahi perioya kalacağını düşünüyorum. Ama gerçekten seviyosanız da pişman olmazsınız çünkü uzman olacaksınız. |
|
Başa dön |
|
 |
Komiserkolombo Yeni Üye

|
Tarih: Prş Mar 11, 2021 3:37 am Mesaj konusu: |
|
|
dreki yazmış: | 7 yıllık Ortodontistim. Gerçekten napoloen iyi belirtmiş . Yukarıda sayılanlar da doğru tabii ki. Ama işler biraz değişiyor bilginiz olsun. 7 sene önce %70 e başlardı mezunlar şimdi 50-40 gibi oranlara düştü. Bu seneler zarfında ortodontist sayısı da %100 arttı.Kliniklere ortodontist başvuru sayıları 20-25 sayılarında. Emax ,zirkonlar popüler oldukça insanlar sağlıktan ziyade hızlı yoldan gülüş tasarımı tercih ediyor. 20 yaş üstü hastalarda azalma olduğu gibi 50 yaş üstünde de artma var garip Ortodonti okumak kolay değildir. Teorik yükü en ağır bölümlerdendir. Hocalarınızın egosuna göre de rahatsızlık seviyeniz değişecektir. Yani demek istediğim bir kelebek etkisine kapılıp güzel puanlarınızı anlamsız değerlendirmeyin.Çantacı bir ortocu 10-15 yere gidiyor genelde her gidişinde hakediş olarakta en düşük 1000 almakta. yani ortalama ayda en az 20bine yakına kazanacaktır. Ancak gidişat böyle değil . 5 sene önce aynı çalışmayla rahat 35 bin diyebilirdim. İstanbuldayım ben, artık gördüğüm kadarıyla pedo ve endo bölümleri daha 1.senelerinde çok iyi kazançlar elde edebiliyolar.Bu artarak devam edecek. Çünkü artık klinikler multidisipliner çalışmaya geçmekteler. 5 sene sonra her klinikte oral diagnozcu olabilir. Dişetine verilen önem de artıyor ,hastalar bir dişteki çekilmeyi bile önemsiyor yavaş yavaş perio değeri de artmakta . Protez her zaman değerlidir . Protez uzmanı olmaınız hasta gözünde çok değerli çünkü insanlar artık diş hekimi değil uzman diş hekimi , prof.dr diş hekimleri istiyorlar. Yani protez okumaya değmez diyenlere aldanmayın. Evet çantacılığı yok ama 3 seneden sonra sabit bir klinikte iyi kazanırsınız ve hastaları en çok mutlu edecek bölümdür . Ama yine de ortodonti okumak kendinizi daha çok geliştirir diğer branşları az çok biliyorsunuzdur. Kendiniz klinik açmayı düşünüyorsanız kesinlikle orto yazın ama çantacı olurum başkasının kliniğinde çalışırım diyorsanız orto yerine endo pedo perio öneririm tabi ortodontist olunca kazanamayacaksınız demiyorum . Beklentileriniz çok yüksek olmasın 5 sene sonra bi endocu kadar kazanınca ben niye derece yaptım demeyin 5 sene sonra buralar değerlenir. | hocam güncel görüşlerinizi yazar mısınız? |
|
Başa dön |
|
 |
|