|
Yazar |
Mesaj |
aykutcelikdt Çömez Üye

|
Tarih: Cmt Ekm 29, 2016 9:57 pm Mesaj konusu: Gazi Üniversitesi |
|
|
Bölümler hakkında bilgi verebilirsiniz |
|
Başa dön |
|
 |
|
licinia Çömez Üye

|
Tarih: Pzr Arl 18, 2016 7:57 am Mesaj konusu: |
|
|
bölümler hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar var mıdır? |
|
Başa dön |
|
 |
Euthyrox Yeni Üye

|
Tarih: Pzr Arl 18, 2016 9:43 am Mesaj konusu: |
|
|
Ortodonti - Hiç tavsiye etmem.sürekli mobinge maruz kalırsınız.hocalar birbiriyle kavgalıdır.olan asistana olur.sizden sürekli yeni bir liste çıkarmanızı bu listeler(devam eden hastalar,tedavite gelmeyen hastalar vb...) için tek tek hocalardan imza almanızı isterler.asistanına fatura yatırttıran hoca bile var.ilk 10 a girip gazi orto için puanınızı harcamayın derim teecih yapmadan önce,gidip mutlaka asistanlarla görüşün. |
|
Başa dön |
|
 |
Euthyrox Yeni Üye

|
Tarih: Pzr Arl 18, 2016 9:45 am Mesaj konusu: |
|
|
Pedo-Okulun en düzenli,planlı bölümüdür.hocaları iyiydir.ama çok hasta bakarsınız.sedasyon hizmeti veriliyor.öğrenciyken barajlarımız çok yüksekti.asistanlıkta durum nasıl pek bilemiyorum.ama tercih edilebilinir bence. |
|
Başa dön |
|
 |
|
Euthyrox Yeni Üye

|
Tarih: Pzr Arl 18, 2016 9:55 am Mesaj konusu: |
|
|
Pedo-Okulun en düzenli,planlı bölümüdür.hocaları iyiydir.ama çok hasta bakarsınız.sedasyon hizmeti veriliyor.öğrenciyken barajlarımız çok yüksekti.asistanlıkta durum nasıl pek bilemiyorum.ama tercih edilebilinir bence.
Cerrahi-cerrahi için ayrı binası var.gömülü dişlerin çekimi ve kist gibi opelasyonlarda kullanılan lokal ameliyathane,genel anestezi için kullanılan daha büyük bir ameliyathanesi mevcut haliyle anestezi uzmanıda var.öğrencilikte en sevilen stajların aradındadır.çünkü diğer branşlara göre rahattır.sterilizasyona önem verilir.çok vaka görebilirsiniz.implant, gömülü diş,kist vb opelasyonlar rutin gibi bişey.
Endo-fena sayılmaz,ama klinik sorumlusu değişti deniliyor yeni klinik sorumlusu dus lu asistanlara sadece hasta baktırma taraftarıymış.bu durum biraz can sıkıcı olabilir.malzemeler için havuz sistemi var.öğrenci malzemeyi alır asistanla beraber klinikteki herkes kullanırıdı.şimdi durum nedir tam bilemiyorum.çok hastası vardır.tedaviden ayrı kendine ait bir katı var.gene bildiğim kadarıyla ilk 6 ay el aleti daha sonra rotary kullanılmaya başlanıyor.rubber dam kullanılıyor diye biliyorum.
Tedavi--çok ayrıntılı bilgim yok ama çok fazla hastası olduğunu söyleyebiliim.asistanların dolgu yapmak dışında (laminate vb) yaptığını pek görmedim.ama eksik biliyoda olabilirim.tedavinin de kendine ait bir katı mevcut.
Radyoloji--tomografi var.
Perio--ilk 6 ay el aletleriyle çalışılıyor |
|
Başa dön |
|
 |
Euthyrox Yeni Üye

|
Tarih: Pzr Arl 18, 2016 10:03 am Mesaj konusu: |
|
|
Perio--ilk 6 ay sadece el aletleriyle hasta bakarsınız.bildiğim kadarılyla ilk 6 ay kavitron kullanılmıyor.implant,greftlemeler,aklınıza gelebilecek periodontal cerrahilerin tümü yapılıyor.
Protez--öğrencilikte en nefret edilen bölümdü.çünkü sürekli dağınık bir yer.hangi ünitte çalışacağın bile bir muamma olabiliyor bazen.bazen bütün staj grubuna tek asistanın yetmesi gerekirdi.barajlar çok yüksekti.ben öğrenciyken teknisyenler çok kötüydü.ama sonrasında yeni bir teknisyen firmasıyla anlaşıldı ve işler yoluna girdi diye biliyorum.cad cam okulda mevcut ama aktif olarak kullanılıyor diyemem.çene yüz protezleri göz kulak vb protezler yapılmakta. |
|
Başa dön |
|
 |
Euthyrox Yeni Üye

|
Tarih: Pzr Arl 18, 2016 10:05 am Mesaj konusu: |
|
|
Biraz dağınık oldu kusura bakmayın.Mezun olalı 2 yıl oluyor.Unuttuğum atladığım yada şu an değişen uygulamalar varsa affola.aklıma gelenleri yazdım  |
|
Başa dön |
|
 |
Dtzbyr Çömez Üye

|
Tarih: Pzr Arl 18, 2016 12:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
benim mezun olduğum gazi bu olamaz :DDD |
|
Başa dön |
|
 |
|
licinia Çömez Üye

|
Tarih: Pzr Arl 18, 2016 5:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bilgiler için teşekkürler Gazi yazmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olduğuna inanıyorum. |
|
Başa dön |
|
 |
tiyokolsikozit Yeni Üye

|
Tarih: Sal Ekm 16, 2018 1:37 am Mesaj konusu: |
|
|
2 yılın ardından Gazi Protez için asistan gözüyle güncelleme yapabilecek olan var mı acaba? |
|
Başa dön |
|
 |
|