|
Yazar |
Mesaj |
dtcapadis Yeni Üye

|
Tarih: Cum Arl 02, 2011 9:53 am Mesaj konusu: DUS'ta yabancı kontenjan açılacak mı? |
|
|
DUS'ta yabancı kontenjan açılacak mı?
Arkadaşlar yabancı uyruklu ve dusa girmeyi düşünen kimse varmı? Burada birbimize yardımı olalım diyorum... |
|
Başa dön |
|
 |
|
Dt DentDus Moderatörü

|
Tarih: Cmt Arl 03, 2011 9:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Elbette çok sayıda meslektaşımız olacak girmek isteyen fakat öncelikle DENKLİK ŞARTI olup olmayacağı sorusu gündemde ? |
|
Başa dön |
|
 |
pavel Yeni Üye

|
Tarih: Pzr Arl 04, 2011 4:55 am Mesaj konusu: |
|
|
tabi mesela ben istiyorum  |
|
Başa dön |
|
 |
pavel Yeni Üye

|
Tarih: Pzr Arl 04, 2011 4:57 am Mesaj konusu: |
|
|
aklımda bi soru var,şimdi ben denlikte hangi fenlerden sınav verecem? hiç bir yeren net bilgi alamıyorum  |
|
Başa dön |
|
 |
|
pavel Yeni Üye

|
Tarih: Pts Arl 05, 2011 3:41 am Mesaj konusu: |
|
|
Cok tesekkur  |
|
Başa dön |
|
 |
dr.Zamig DentDus Moderatörü

|
Tarih: Pts Arl 05, 2011 2:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
pavel yazmış: | aklımda bi soru var,şimdi ben denlikte hangi fenlerden sınav verecem? hiç bir yeren net bilgi alamıyorum  |
merhaba,
eger üniversiteyi Azerbaycanda bitirdiyseniz bizler direk sts-2 sınavına gire biliriz. Tıp fakültelerinden farklı olarak diş hekimliği için sts sınavları YÖK tarafından sunulur. sts sınavları mayısda olacak,hangi üniversitede belli diyil.
Diş hekimleri sts-2 sınavı 2 aşamalı (teorik,praktik) oluyor:
Teorik
Protetik diş tedavisi - 17%
Ortodonti -6%
Oral diagnoz -12%
Ağız,diş,çene hastalıkları ve cerrahisi-17%
Peridontoloji-17%
Pedodenti-12%
Diş hastalıkları ve tedavisi -17%
Toplum ağız diş sağlığı-2 %
eger testden keçersen bundan sonra üniversite hocalarının karşısında praktik sınav oluyor. _________________ DentDus Azerbaycan Temsilcisi |
|
Başa dön |
|
 |
pavel Yeni Üye

|
Tarih: Sal Arl 06, 2011 4:23 am Mesaj konusu: |
|
|
bu isi baya bi zorlandirdi...burda egetimin seviiyesei o kadar yuksek degil ki.. |
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Arl 06, 2011 2:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
pavel yazmış: | bu isi baya bi zorlandirdi...burda egetimin seviiyesei o kadar yuksek degil ki.. |
yapacağımız tek iş, çalışmak ve çalışmak:)
başarılar dilerim _________________ DentDus Azerbaycan Temsilcisi |
|
Başa dön |
|
 |
|
Dt DentDus Moderatörü

|
Tarih: Sal Arl 06, 2011 6:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
bENce azda olsa açılacaktır.. |
|
Başa dön |
|
 |
dt2012 Yeni Üye

|
Tarih: Sal Arl 06, 2011 11:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Az da olsa bencede açılır gibi |
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş Arl 07, 2011 3:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
bence nisanda açılmaz..zaten Türkiyede dus sınavı ilk kez olacak,o yüzden yabançılar hala hatırlanmaya biler.bence eylül için kontenjan açıla bilir. _________________ DentDus Azerbaycan Temsilcisi |
|
Başa dön |
|
 |
Dentistry3 Çömez Üye

|
Tarih: Cum Arl 09, 2011 1:28 am Mesaj konusu: |
|
|
Bana kalırsa nisanda da açılır |
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum Arl 09, 2011 3:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dentistry3 yazmış: | Bana kalırsa nisanda da açılır |
degerli meslektaşım, bana kalırsa ben hemen açardım malesef bu ne size,ne bana aid bir iş.
saygılarımla _________________ DentDus Azerbaycan Temsilcisi |
|
Başa dön |
|
 |
|
dremmy Yeni Üye

|
Tarih: Sal Arl 13, 2011 10:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Herkese merhaba,
Bu siteye yeni uye oldum. Ben Fransa'da dis hekimligini bitirdim ve DUS'la ilgili sorularim vardi. Ilki, dil konusu, turkçeyi iyi konusuyorum ama bazi terimleri bilmiyorum mesela "mine" gibi ya da "pinli restorasyon" gibi. Ikincisi, yabanci kontejani ne kadar?
"Denlik"ten bahsedildi, nedir? Direk DUS sinavina girebilirmiyim yoksa baska sinavlar mi var?
DUS Sinav sorulari turkçe mi yoksa yabanci dilde olabilir mi?
Bu konuda beni aydinlatabilecek arkadaslar varsa sevinirim.
Tesekkurler. |
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Arl 13, 2011 11:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
dremmy yazmış: | Herkese merhaba,
Bu siteye yeni uye oldum. Ben Fransa'da dis hekimligini bitirdim ve DUS'la ilgili sorularim vardi. Ilki, dil konusu, turkçeyi iyi konusuyorum ama bazi terimleri bilmiyorum mesela "mine" gibi ya da "pinli restorasyon" gibi. Ikincisi, yabanci kontejani ne kadar?
"Denlik"ten bahsedildi, nedir? Direk DUS sinavina girebilirmiyim yoksa baska sinavlar mi var?
Tesekkurler. |
İyi günler, hoş geldiniz
dil konusu ile ilgili sorunuza gelince rusyadan bile uzmanlık yapan doktorlar var. Sadece daha çok kitap okumak gerekiyor,hemde tipce lügetlerden faydalana bilirsiniz.
denklik diplomanızın TC YÖK (YüksekÖgretimKurulu) tarafından tanınmasıdır. İlk önce YÖK-de Avrupa masasından bitirdiginiz üniversitenin diplomasının kurum tarafından tanınması ile ilgili bilgi ala bilirsiniz. Eger diploma tanınırsa o zaman STS (Seviye tespit sınavına) girmeye gerek yok ve eger ilets ve ya toefel scorunuz varsa direk DUS-a giri bilirsiniz. Yok diplomanızda sadece temel bilimler tanınırsa Mayısda yapılacak olan STS-2 sınavına girmelisiniz. STS- sınavında klinik birimlerden 100 test sorusu oluyor.
Bildigim kadarıyla TUS ve DUS sınavları yalnız Türkçede yapılıyor.
saygılarımla _________________ DentDus Azerbaycan Temsilcisi |
|
Başa dön |
|
 |
dremmy Yeni Üye

|
Tarih: Sal Arl 13, 2011 11:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
dr.Zamig yazmış: | dremmy yazmış: | Herkese merhaba,
Tesekkurler. |
İyi günler, hoş geldiniz
dil konusu ile ilgili sorunuza gelince rusyadan bile uzmanlık yapan doktorlar var. Sadece daha çok kitap okumak gerekiyor,hemde tipce lügetlerden faydalana bilirsiniz.
denklik diplomanızın TC YÖK (YüksekÖgretimKurulu) tarafından tanınmasıdır. İlk önce YÖK-de Avrupa masasından bitirdiginiz üniversitenin diplomasının kurum tarafından tanınması ile ilgili bilgi ala bilirsiniz. Eger diploma tanınırsa o zaman STS (Seviye tespit sınavına) girmeye gerek yok ve eger ilets ve ya toefel scorunuz varsa direk DUS-a giri bilirsiniz. Yok diplomanızda sadece temel bilimler tanınırsa Mayısda yapılacak olan STS-2 sınavına girmelisiniz. STS- sınavında klinik birimlerden 100 test sorusu oluyor.
saygılarımla |
Bilgileriniz için çok tesekur ederim.
Peki Dus'un her iki sinavi da sikli sorular mi sozlu sinav var mi?
Saygilarimla |
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Arl 13, 2011 11:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
dremmy yazmış: | dr.Zamig yazmış: | dremmy yazmış: | Herkese merhaba,
Tesekkurler. |
İyi günler, hoş geldiniz
saygılarımla |
Bilgileriniz için çok tesekur ederim.
Peki Dus'un her iki sinavi da sikli sorular mi sozlu sinav var mi?
Saygilarimla |
hayir,sozlu sinav olmuyor. _________________ DentDus Azerbaycan Temsilcisi |
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş Oca 11, 2012 3:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
drriza yazmış: | Yabancı kontenjanları araştırıyoruz yakında bu konuda açıklama yapacağız... |
çok teşekkür ederiz. Merakla bekliyoruz _________________ DentDus Azerbaycan Temsilcisi |
|
Başa dön |
|
 |
|
Samand Yeni Üye

|
Tarih: Prş Oca 12, 2012 6:14 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar yabancı uyruklular 2 grupa ayrılıyorlar, türkiye üniversitelerden mezun olanlar ve yabancı bir ukleden diploma alanlar. ilk DUS'ta muhakkak yabancı kontanj açılır. her sene en az 20-25 yabancı uyruklu türkiye üniversitelerden mezun oluyorlar. ama büyük ihtimalde her fakültede 2,3 kontenjan belli bölümlerde açılır. başka bir deyimle yabancılar istedikleri bölüm ve fakülteye girmezler puanları yüksek olsa bile. |
|
Başa dön |
|
 |
gizemdt Uzman Üye

|
Tarih: Prş Şub 09, 2012 7:15 am Mesaj konusu: |
|
|
denklik her ülkede zor, allah yardımcınız olsun... _________________ bicibici sen ne güzel şeymişsin! |
|
Başa dön |
|
 |
|