|
Yazar |
Mesaj |
mervearslan Yeni Üye
|
Tarih: Prş Eyl 07, 2017 10:37 pm Mesaj konusu: DUSu kazanmasak ne olur? |
|
|
3. Sınıfa geçtim dus için önce İngilizce sonra o kadar dersi bitirmek gerekicek okul bir yandan pratik olarak zorlayacak, zaman bulamayacağım önümde çok uzun bir yol var ama benim de aile durumundan dolayı bir an önce işe atılıp para kazanmam lazım. Dus hakkında çok bilgi bulamıyorum sanki bütün dış hekimleri diğerlerinden bilgilerini saklıyor gibi. Kazanmaya değer bir sınav mı kazanmayan çok şey kaybeder mi iş hayatında getirisi ne olur bu sınavı kazanmanın? Birileri bildiklerini yazsın lütfen kararsızlık kötü bir şey. İngilizce çalışıyorum okul açılacak derslere de başlayacağım ama motivasyon yok çünkü sınavın önemini bilmiyorum 😓 |
|
Başa dön |
|
|
|
argeste Kıdemli Üye
|
Tarih: Cmt Eyl 09, 2017 3:35 am Mesaj konusu: |
|
|
öncelikle daha 3. sınıfa geçmişsin bu kadar gerilmene gerek yok. sınava çalışmazsan hiç bi şey olmaz bu tamamen tercih meselesi, tıp gibi zorunluluk hissedilecek bir sınav yok bizde. şu an hastalar uzman diş hekimi tanımlarını daha bilmiyor ancak 10-15 sene sonra uzmanlık dalları iyice oturduğu zaman, yaygınlaştığı zaman insanlar da o işin uzmanını aramaya başlayacak ben böyle düşündüğüm için uzmanlık yapmaya karar vermiştim. ayrıca ingilizceyi dert etmen gerekmez yds biraz zor gelebilir ama tıpdil sınavı daha kolay ingilizce seviyeni bilmiyorumen fazla 2-3 ay çalışarak çok rahat geçebilirsin, bu ingilizce sınavlarının da geçerliliği 3 ya da 5 yıl tam emin değilim ama son seneye bırakmadan geç. dusa çalışmak istiyosan da 3. sınıfta başlama ileride çok sıkılırsın, 4. sınıf da ufak ufak başlayıp 5te yoğun tempoyla çalışabilirsin. |
|
Başa dön |
|
|
Trofoblast Kıdemli Üye
|
Tarih: Cmt Eyl 09, 2017 4:44 am Mesaj konusu: |
|
|
Çok önemli bir sınav değil güya doktoraya giren zengin torpillilerin önünü kesmek için yaptılar ama yine giren giriyo doktoraya.üstelik sınavı da başımıza bela ettiler.bence doktora alımı olduğu sürece sınavın hiç bir anlamı yok.çünkü adelet yok.okulu zorlukla bitiren biz (torpili olan parası olan arkası olan zaten kolay bitiriyodu) sınava çalışan yine biz. Diğerleri sınavla uğraşmıyo doktora yaparken üniversiteyi isterse yeri hazır yok periferde çalışırsa zaten elit klinik açıyo.kısacası bizim bölümün adeleti yok |
|
Başa dön |
|
|
mervearslan Yeni Üye
|
Tarih: Cmt Eyl 09, 2017 10:27 am Mesaj konusu: |
|
|
argeste yazmış: | öncelikle daha 3. sınıfa geçmişsin bu kadar gerilmene gerek yok. sınava çalışmazsan hiç bi şey olmaz bu tamamen tercih meselesi, tıp gibi zorunluluk hissedilecek bir sınav yok bizde. şu an hastalar uzman diş hekimi tanımlarını daha bilmiyor ancak 10-15 sene sonra uzmanlık dalları iyice oturduğu zaman, yaygınlaştığı zaman insanlar da o işin uzmanını aramaya başlayacak ben böyle düşündüğüm için uzmanlık yapmaya karar vermiştim. ayrıca ingilizceyi dert etmen gerekmez yds biraz zor gelebilir ama tıpdil sınavı daha kolay ingilizce seviyeni bilmiyorumen fazla 2-3 ay çalışarak çok rahat geçebilirsin, bu ingilizce sınavlarının da geçerliliği 3 ya da 5 yıl tam emin değilim ama son seneye bırakmadan geç. dusa çalışmak istiyosan da 3. sınıfta başlama ileride çok sıkılırsın, 4. sınıf da ufak ufak başlayıp 5te yoğun tempoyla çalışabilirsin. |
Teşekkür ederim. Başlamaktan kasıt sadece bu yılın derslerini (Farma-pato) halletmeyi düşünüyorum. Ama üniversiteye hazırlanana kadar sınava çalıştık daha onun acısını cikaramamisken yeni bir sınava hazırlanmak zor geliyor. Yine de en azından İngilizceyi ve farmayi falan halledeyim bakalım |
|
Başa dön |
|
|
|
mervearslan Yeni Üye
|
Tarih: Cmt Eyl 09, 2017 10:28 am Mesaj konusu: |
|
|
Trofoblast yazmış: | Çok önemli bir sınav değil güya doktoraya giren zengin torpillilerin önünü kesmek için yaptılar ama yine giren giriyo doktoraya.üstelik sınavı da başımıza bela ettiler.bence doktora alımı olduğu sürece sınavın hiç bir anlamı yok.çünkü adelet yok.okulu zorlukla bitiren biz (torpili olan parası olan arkası olan zaten kolay bitiriyodu) sınava çalışan yine biz. Diğerleri sınavla uğraşmıyo doktora yaparken üniversiteyi isterse yeri hazır yok periferde çalışırsa zaten elit klinik açıyo.kısacası bizim bölümün adeleti yok |
Bizim de kaderimiz bu galiba torpilli her yerde kaymak yiyor torpilsiz her yerde sıkıntı çekiyor. Torpilim veya durumum olsa elit bir klinik açardım dediğiniz gibi 😓 |
|
Başa dön |
|
|
|