Ana Sayfam Yap

Favorilerime Ekle
 
ANA SAYFA FORUMLAR DERS-NOTLARI DENT-VİDEO DENT-FOTO DUS QUİZ DOSYALAR DENT-İLAN
DUS Yönetmeliği Sıkça Sorulan Sorular DUS Soruları Dent-Etkinlikler Dent E-Books DUS Notları Eğitim Müfradatları
DentDUS Forum :: Başlık görüntüleniyor - 2016 dus yeni yerleştirme
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

2016 dus yeni yerleştirme
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2017 DUS
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
dercan
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Oct 25, 2015
Mesajlar: 18

MesajTarih: Cum Tem 14, 2017 8:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yanlış yerleştirme diye bir durum yok. Mahkeme ilk puanlamayı iptal etti. Ama yerleşenler için bir kazanılmış hak oluştu. İlk yerleştirme puanlarının üstüne çıkanlar, elbette ki o kadrolara yerleşecekler. İlk yerleşenlerin tercih yapıp yapmaları çok önemli değil. Ölü tercih yapsalardı onlardan, ilk yerleşenlerden, daha düşük puan alanlar da o kadrolara yerleşebilecekti; İlk tercihte yerleşen tercih sahibi herhangi bir yere yerleşemediğinden dolayı.... tek fark bu. Hukuki olarak ilk puanlar yok hükmündedir. Ancak, mahkeme kararları "aleyhte" geriye yürümediğinden kazanılmış haklar korunur.

Kısacası ilk yerleştirmeyi bir kenara koyun ve onu yok sayın. Asıl olan, sanki ilk yerleştirme hiç yapılmamış gibi, son yerleştirmedir. Mahkeme puan hesabını iptal etmekle ilk yerleştirmeyi de geçersiz kıldı.

İlk yerleştirmede yerleşenlerden de bir üst tercihine yerleşen olabilir. İlk tercihlerini "güncellemeyen" o tercihler ile bu yerleştirmeye katılmış sayılır.

TUS'da tercihlerini güncellemeyenlerin sonuçları açıklanmadı. Bu yasal değildi. Kişi belki de bir üst tercihine yerleşmiş olabilir. Güncelleyip güncellememek o kişinin bileceği bir şey. Yargıya gidilmesi halinde iptal edilecek bir uygulama yaptılar.

Aslında aday doktora, tüm bu yasal haklarını kılavuzunda belirtmeyen ÖSYM'nin TUS ve DUS yerleştirmeleri hukuki eksiklikler ile doludur.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
licinia
Çömez Üye
Çömez Üye


Kayıt: Nov 09, 2015
Mesajlar: 63

MesajTarih: Pts Tem 17, 2017 6:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Dtorto yazmış:
oyakaya yazmış:
Trofoblast yazmış:
Bezmialem endo nasıl boş kaldı anlamadım ben yazmıştım bana gelmedi

Size gelmemesinin nedeni tercih yapmadığı halde yerleştirilen adaylardan kaynaklı, onlar tercih güncellemesi yapmadıkları halde yerleştirildiler ancak ösym geri alınca oradaki 2 kontenjan boş kaldı
Oya hanım peki tercih güncelleyip asistanın tercih yapmadığıığı ancak otomatik olarak başka yer kazanan asistanların olduğu bölüme yerleşenlere ne olacak bir bilgniz var mı sonuçta tercih yaptık ve yerleştik kayıt olduk bu durumda kazanılmış hak oluyor ösym bunu da değiştirebilir mi bir bilginiz var mı teşekkür ederim


Hocam zaten siz orayı tercih güncelleyerek kazandıysanız orası sizin hakkınızdır ve sizden başka kimseyi orayı kazanmamış demektir.


Tercih güncellemediği halde kazandı gözükenler boş yere kontenjan doldurmuş oldu ve orayı kazanabilecek insanların kazanamamasına neden oldu. Ancak ösym nin açıkça belirttiği üzere tercih güncellemeyen adaylar kayıt yaptıramayacağı için sadece kadroları boşuna doldurmuş oldular o kadar. Bu arada ÖSYM o adayların sadece kayıt yaptıramayacağından ancak o adayların tercihlerinin yine de sıralamaya etkisi olacağından bahsediyor. iyi günler dilerim...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2017 DUS Tüm zamanlar GMT +10 Saat
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
DENTDUS.COM © 2011 - 2022 :: İlk ve tek DUS portalı :: Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.