Ana Sayfam Yap

Favorilerime Ekle
 
ANA SAYFA FORUMLAR DERS-NOTLARI DENT-VİDEO DENT-FOTO DUS QUİZ DOSYALAR DENT-İLAN
DUS Yönetmeliği Sıkça Sorulan Sorular DUS Soruları Dent-Etkinlikler Dent E-Books DUS Notları Eğitim Müfradatları
DentDUS Forum :: Başlık görüntüleniyor - KIRK KATIRMI KIRK SATIRMI?
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

KIRK KATIRMI KIRK SATIRMI?

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2012 Eylül DUS
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
dtmesut
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Dec 22, 2011
Mesajlar: 107

MesajTarih: Cum Ekm 12, 2012 4:14 pm    Mesaj konusu: KIRK KATIRMI KIRK SATIRMI? Alıntıyla Cevap Gönder

Bir çok tıp fakültesini kazanacak puanım varken sırf şuanki yaşadığımız durumu yaşamamak ve 5 yıl sonra kendi işimin patronu olmak için dişhekimliğini tercih ettim. Ellerim kırılaydı da yazmasaydım.
Evet doktora alımlarındaki adaletsizlik çözülmeliydi, daha adil bir sistem gelmeliydi. Ama kaş yaparken gözde çıkarılmamalıydı. Bir tarafta 3-5 kadroya umudunu bağlamış binlerce dişhekimi, diğer yandan devam eden doktora alımları. Peki uzmanlık niye getirildi? Sağlık bakanlığının dişhekimine mi ihtiyacı vardı? hayır. her kurada başvuranların %90 ı boşta kalmıyormu?
Tüm bu olumsuzlukları göz ardı edip dişini tırnağına takıp çalışıp derece yapanlar tam ödüllendirileceğini zannederken bir ne görsünler bir tarafta kırk satır, diğer tarafta kırk katır. Ya bizim için doğuda bir ilçede 3-4 yıl çalışacaksınız yada bizim size ödediğimiz yaklaşık 200.000 tl tuttan tutarı faiziyle ödeyeceksiniz.
Peki sizce ne yapmalıyız 8 yılımızı ideallerimiz uğruna feda etmeliyizmi?(tabi 8 yıl sonra o ideal mesleğin hala ideal olurmu oda ayrı)
Yada hangi uzmanlık dalında bu 200.000 tl ödenebilir. Hadi uzmanlık zonrası 4-5 yılda işler yolunda gitti ödedin bu parayı. peki 35-40 yaşından sonra gelecek uzmanlıkla sıfırdan bir hayat kurmak için tüm bunlara değermi?
Bu arda o hepimizin çok üzüldüğü kadrosuz doktora yapan arkadaşların durumundan daha kötü bir durum değilmi bu? en azından onlar 4 yıl sonra özgür kalıyorlardı. kadrosuz olduğu için muayenede yada başka bir yerde de çalışabiliyordu..
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
tunaakman
Çömez Üye
Çömez Üye


Kayıt: Jan 20, 2012
Mesajlar: 64

MesajTarih: Cum Ekm 12, 2012 6:10 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sevgili"dt mesut"Bu ve benzeri sıkıntıları bertaraf etmenin yolu,siyaseten aktif olmaktan geçiyor.Önünüzde iki seçenek var.Ya işinizi yaparken,ayrıca siyaseten aktif olacak ve ülkenin sağlık politikalarının tayininde etkin rol alacaksınız.yada ister serbest,ister bağımlı çalışın,her sabah kaltığınızda acaba birileri hakkınızda nasıl bir karar almış,onu anlamaya,yorumlamaya ve uygulamaya çalışacaksınız.Tercih sizin......
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    DentDUS Forum Forum Ana Sayfa -> 2012 Eylül DUS Tüm zamanlar GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
DENTDUS.COM © 2011 - 2022 :: İlk ve tek DUS portalı :: Bu sitedeki dökümanlar ve yazılar, yazarlarına aittir. Sitedeki bilgiler izin alınmadan yayınlanamaz.